Why choose leather?

Mayra Louise (34) is freelance editor bij Westwing. En hoewel ze meubels hartstikke leuk vindt, is mode eigenlijk een veel grotere liefde. Een van de redenen waarom ze zo graag voor modemagazines zoals Grazia en Marie Claire schrijft. Een van haar favoriete nummers van het jaar? The September Issue natuurlijk! Met vandaag in de spotlight: leer.

Beeld_1

Als tiener was ik al groot fan van modebladen. Ik scheurde alles wat ik mooi vond uit om het te bewaren en hoopte, net zoals zo’n beetje elk meisje, om ooit zelf in een blad te staan. Mijn fashion sense was in die tijd nog niet aanwezig – papegaaienoorbellen, anyone?- maar het is uiteindelijk gelukkig helemaal goed gekomen. En dat ik journalist ben geworden, is met die liefde voor magazines dus niet zo’n gekke stap.

Beeld_2

De modewereld speelt sowieso een grote rol in mijn carrière. Sinds mijn negentiende ben ik plus size model. Mijn modellenpensioen is nu in zicht, maar ik heb jarenlang de leukste reisjes gemaakt. Van Curaçao tot Namibië, ik heb het voor mijn werk allemaal mogen zien. Ik heb ook tweeënhalf jaar gewerkt als stylist, maar mijn hart lag toch echt bij het schrijven. Wat ik zo tof vind aan het schrijven, is de afwisseling. En de mooie gesprekken met mensen.

Beeld_3

Ondanks dat ik geen modejournalist ben, schrijf ik wel regelmatig over het onderwerp. Bijvoorbeeld voor mijn blog The Publisized. Hier zet ik ook weleens een outfit op, of ik doe, zoals laatst, verslag van mijn bezoek aan een leuke plus size winkel. Leer vind je zeker terug in mijn kledingkast. Vooral bij mijn sneakers en boots, maar ik heb ook een prachtige leren rok en te gekke vintage jasjes.

 

De leren items in mijn kledingkast vormen echt de klassiekers.

 

 

En een paar tassen van Marc by Marc Jacobs, uit de tijd dat ik nog iets teveel dure dingen shopte. Voor mij zijn de leren items in mijn garderobe de klassiekers. Ik denk ook dat dit de reden is dat het altijd weer in de mode terugkomt. Bij leer en mode denk ik niet aan een bepaald modehuis maar meer aan de streetstyle foto’s die je altijd ziet tijdens fashion week: modeminnende vrouwen in leren broeken of juist met ripped jeans en een te gek leren jasje. Zo inspirerend!

Beeld_4

Ook in mijn interieur gebruik ik leer. En wel in de vorm van een prachtige Chesterfield stoel die ik ooit eens gratis heb gekregen. Lucky bastard, I know. Iedereen die mijn huis binnenkomt, zegt: ‘Oh, die stoel!’. Ik vind ‘m geweldig omdat het zo’n iconisch ding is. En het is heerlijk om erin te zitten.

 

Leer is voor mij zo’n favoriet omdat het met de jaren alleen maar mooier wordt.

 

 

Ik kies meestal voor de zijwaartse positie met mijn benen over de zijkant. Boekje erbij. Theetje. En chillen maar. Leer is voor mij zo’n favoriet omdat het met de jaren alleen maar mooier wordt. Ik hou van het stoere gevoel en hoe cool het is om leer te combineren met zachtere materialen. Anderzijds vind ik het ook heel tof naast metaal. Mijn chesterfield stoel staat voor een metalen kast en dat gaat heel goed samen.

Beeld_5

Al met al is leer voor mij echt een all time favourite. In mijn interieur en mijn garderobe. De zon is nu nog volop aan het schijnen maar ik kijk er wel weer naar uit om een paar coole herfst looks met leer samen te stellen. The September Issue heeft mij weer genoeg inspiratie gegeven!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline