Wij eisen ijs!

De zinderende zomer vraagt om verkoelende elementen, niet alleen in huis maar ook op tafel. Wat is er lekkerder op een hete zomerdag dan een home made ijsje? Zó maak je thuis het lekkerste ijs in 10 eenvoudige stappen.

Ijsjes
Frambozenijs met verse nectarines: hmmmmmm!

Wat je nodig hebt:

  • een grote kom
  • een kleine kom
  • een staafmixer
  • een pollepel
  • een ijsschep
  • een rubberen spatel
  • een fijn vergiet

Ingrediënten:

  • 250 ml slagroom
  • 200 gr suiker
  • 500 ml biogarde yoghurt
  • 300 gr verse frambozen

Het recept:

  1. Voeg 50 gram suiker toe aan de slagroom en klop stijf.
  2. Mix de slagroom met de yoghurt en nog 75 gram suiker.
  3. Zet de kom 3 uur in de vriezer, afgedekt met plastic folie.
  4. Verwarm ondertussen 200 gram frambozen met een eetlepel water gedurende 5 minuten tot de frambozen stuk gekookt zijn.
  5. Gebruik een vergiet om de frambozenmoes doorheen te drukken met een lepel. Zo verwijder je de pitjes.
  6. Los de rest van de suiker op in de frambozenmoes. Laat de moes afkoelen.
  7. Pureer de bevroren yoghurt met de staafmixer.
  8. Roer de frambozenmoes er doorheen met een paar lukrake slagen voor een nonchalant effect.
  9. Nog 2-3 uur in de vriezer zetten.
  10. Presenteer het ijs leuk met verse frambozen.

Dit recept kan je natuurlijk ook gebruiken voor ijs met aardbeien, bosbessen, perziken en ander (zomer)fruit. Bon appétit!

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app