Wijn-wijzer: drink eens wat anders!

‘Chardonnay of Sauvignon?’, dat is wat je vaak te horen krijgt wanneer je witte wijn bestelt. Jammer, want er is nog zoveel meer te ontdekken. Shop bij ons de professionele wijnglazen van Schott Zwiesel, nodig je vrienden uit en ontdek thuis een wereld aan onontdekte wijnen. Hierbij een kleine ‘grape’ uit de druivenrassen die een plaatsje verdienen op jouw huiswijnkaart.

beelden_wijngids1

Gewürzstraminer

Onze oosterburen weten hoe je wijn moet maken! De Gewürzstraminer is een druivenras (en een wijnsoort) dat in Duitsland veel wordt verbouwd. Het is een kruidige, witte wijn waarvan de krachtige smaak het beste tot zijn recht komt tijdens een (kruidig) diner.

beelden_wijngids2

Riesling

Weer zo’n Duitse topper die we gelukkig steeds vaker terugzien op de wijnkaart maar ook heerlijk is om thuis te drinken. De Riesling is een droge, witte wijn met fruitige accenten zonder dat het zoet smaakt. Lekker bij vis!

beelden_wijngids3

Verdejo

De zon wordt nóg warmer en je geliefde nóg knapper met een glas Verdejo in je hand. Deze zwoele Spaanse wijn smaakt naar die strandvakantie aan de Costa. Hij heeft een herkenbare, uitgesproken smaak en is lekker bij het eten maar ook een fijne wijn voor op het dakterras of in de tuin.

beelden_wijngids4

Sangiovese

Een Italiaans druifje dat je doet terugverlangen naar de Toscaanse zon. Niet zo vreemd, want diezelfde zon heeft dit druifje groot gemaakt. Sangiovese is een blauwe druif, en levert dus rode wijn op, die het beste tijdens het eten gedronken kan worden. Steeds vaker wordt de druif gecombineerd met andere druiven. Een mooi excuus om al die spannende combinaties eens te proberen!

beelden_wijngids5

Cava

Zijn bubbeltjes overtreffen Prosecco en zijn smaak is stiekem nog beter dan Champagne! Cava is een Spaanse bubbelwijn in opmars, die elke gelegenheid een feestelijk tintje geeft. Let maar op: komend Oud & Nieuw knallen er alleen nog maar Cavakurken door de kamer!

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline