Win een gratis overnachting in het Andaz Hotel in Amsterdam

In oktober 2012 opende het eerste Andaz Hotel van Nederland haar deuren in het culturele hart van onze hoofdstad: de Prinsengracht in Amsterdam. Dit boutique hotel heeft 122 kamers en een restaurant met een innovatieve keuken (1).

1

Win een overnachting voor 2 personen met ontbijt in dit designhotel bij Westwing: Volg @WestwingNL op Instagram, deel de post over de winactie en tag @WestwingNL!

LOCATIE

Het prachtige, oude pand dat vroeger de openbare bibliotheek was ligt midden in de stad, vlakbij de bekendste winkelstraatjes van Amsterdam: de gezellige 9 straatjes vol met boetiekjes van bekende en onbekende merken en restaurants en heeft desondanks ook een weelderige tuin (2).

2

Uiteraard kijk je in de bar, het restaurant en de lobby je ogen uit vanwege alle pracht en praal, ook als je niet te gast bent in het hotel. De imposante bar schenkt heerlijke cocktails van wereldklasse, terwijl het restaurant kiest voor lokale producten en gerechten met een Franse inslag.

MARCEL WANDERS

De Andaz keten streeft ernaar om van het interieurdesign in hun hotels een avontuur te maken. Daarom werd Marcel Wanders gevraagd om deze Amsterdamse vestiging in te richten naar eigen inzicht en met welbekende flair. Designduizendpoot Wanders koos -samen met het Andaz- voor een moderne kijk op de Nederlandse geschiedenis en de lokale Amsterdamse cultuur. Dit zie je overal in het hotel terug: van het artistieke behang in de slaapkamers tot de boeken in de lobby (3).

3

DESIGN INSPIRATIE

De inspiratie van designer Marcel Wanders voor het interieur van dit bijzondere hotel komt voornamelijk vanuit de geschiedenis van Amsterdam (4). Onze moderne hoofdstad als ‘smeltkroes’ en de geschiedenis van de omgeving (denk aan de Gouden Eeuw, Delfts Blauw, tulpen en de kleur oranje). Deze twee elementen zorgen samen voor een mooie basis voor een vernieuwende, Hollandse stijl (5). Het interieur wordt ondersteund met een overdaad aan moderne Nederlandse kunst van onder andere Erwin Olaf.

4

HOE ZIEN DE KAMERS ERUIT?

De slaapkamers in het hotel zijn ingericht in dezelfde stijl, met de focus op een open structuur en veel natuurlijk licht. De badkamer van beton bevindt zich midden in de ruimte (6). Met de hand beschilderde wasbakken zijn een knipoog naar Delfts Blauw en het bijzondere behang bedekt op een artistieke manier hele muren. Elke kamer heeft een uniek ontworpen lounge chair, een gigantische spiegel en een inloopkast (7). Dankzij het oog voor detail van ontwerper Wanders zijn deze kamers ruimtes vol inspiratie geworden, waar je graag zou willen slapen.

5

AWARD WINNING HOTEL

Hoewel dit 5-sterren hotel nog maar net is geopend heeft het al een flinke hoeveelheid prijzen gewonnen:

Best Guest Review Score 2013 – Winner Five Star Hotels Netherlands – Booking.com

Hot List: The World’s Best New Hotels 2013 – Condé Nast Traveler

It List: The Best New Hotels 2013 – Travel + Leisure

Hotel of the Year 2014 – GaultMillau

Travellers’ Choice 2014 – Winner Luxury | Romance | Top Hotels – TripAdvisor

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline