Zalig kerstmenu

Weet jij al wat je je gasten voorschotelt met kerst? Nee? Geen probleem! Wij hebben namelijk een suggestie voor een origineel kerstmenu! Als voorgerecht een zijdezachte pompoen-crèmesoep met garnalen. Voor het hoofdgerecht hebben we gekozen voor zalm ‘en papillote’, die niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook fantastisch uitziet. En als afsluiter het perfecte dessert voor fijnproevers en iedereen die eens iets anders wil proberen: ananas gevuld met meringue en noga.

Pompoen-crèmesoep met garnalen

westwing-menu-navidad1

Voor 6 personen heb je nodig:
– 1 kilo geschilde pompoen, in stukjes
– ¾ liter groentenbouillon
– 2 sjalotjes
– 80 gram boter
– 250 ml room
– 600 gr (ongepelde) garnalen
– Takjes peterselie
– Zout en peper

Zo maak je het:
Hak de sjalotjes fijn en fruit ze in boter. Wanneer ze glazig zijn, voeg je de stukjes pompoen toe. Voeg de groentenbouillon toe en laat een half uur op laag vuur koken. Wanneer de stukjes pompoen gaar zijn, pureer je ze met een staafmixer of stamper, totdat je een crèmige puree hebt. Voeg room, zout en peper naar smaak toe.
Was de garnalen, pel ze en bak ze met boter, zout en peper. Leg de garnalen in een soepbord of soepkom en schenk de soep erover. Garneer met peterselie.

Zalm ‘en papillote’

westwing-menu-navidad2

Voor 6 personen heb je nodig:
– 6 zalmmoten (ca. 140 gr)
– 300 gr kleine aardappels
– Takjes dille
– Venkel
– 40 gr boter
– 4 eetlepels droge vermouth

Zo maak je het:

Kook de aardappels totdat ze bijna gaar zijn, maar nog niet zacht in het midden. Snij ze in niet te dikke schijfjes. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celcius.
Knip uit vetvrij papier of bakpapier 6 vierkantjes van ongeveer 40 x 40 cm (de papillotes). Doe op elke papillotte een beetje boter, gehakte venkel, aardappelschijfjes en breng het op smaak met zout en peper. Leg hier een zalmmoot op en voeg een klein klontje boter toe, een takje dille en een paar druppels droge vermouth. Vouw één kant van het papier helemaal over de vis en vouw de zijkanten dicht. Laat een kleine opening open zodat de stoom kan ontsnappen. Zet de papillotes in de oven en laat de vis in ongeveer 25 minuten garen.

Ananas met meringue en noga

Westwing-zalig-kerstmenu-ananas

Dit heb je nodig:
– 3 eiwitten
– Suiker
– Een rijpe ananas
– Witte noga, in stukjes
– Lange vingers
– Cognac

Zo maak je het:
Snij de ananas in tweeën. Snij het vruchtvlees eruit en snij het in kleine blokjes. Drenk de lange vingers in de cognac en snij ze in stukjes. Meng de blokjes vruchtvlees met de stukjes lange vingers en de stukjes noga. Sla de eiwitten met de suiker stijf en schep het over het ananas-noga-mengsel. Gratineer het geheel een paar minuten in de oven en voilà, je dessert is klaar!

 

Foto’s: Stockfood

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline