Het is zomer op je bord

Yay de zon schijnt! Tijd om een flinke extra dosis vitamine D tot je te nemen. Maar neem jij op deze dagen ook wel genoeg vitamine A,B,C en E tot je? Daar zorgen wij wel voor! Wij hebben voor jou drie fijne zomerse receptjes in petto die licht en ook nog eens healthy zijn en de zomer op je bord tevoorschijn toveren!

01_recepten_koenig_gazpacho

De zomer op je bord: zomersoep gazpacho

Dompel de aan de onderkant ingekerfde tomaten kort onder in kokend water. Neem ze eruit en dompel ze vervolgens onder in koud water. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

02_recepten_koenig_gazpacho

Maak de paprika schoon en snijd deze en de komkommer in stukken. Maal in een keukenmachine de tomaten fijn samen met de komkommer, paprika en ijsblokjes. Voeg wat olie toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip! Garneer met wat bosuitjes, tomaat en komkommer.

03_recepten_koenig_speltpasta

De zomer op je bord: Speltpasta met avocado

Snijd de avocado’s doormidden, pel de schil eraf en haal de pit eruit. Leg de avocado’s samen met de fijn gesneden knoflook en een scheutje olie in een kom en pureer dit tot een romig geheel.

04_recepten_koenig_speltpasta

Kook de pasta en verwarm het romige geheel in een steelpannetje. Voeg de gerookte kip, de gedroogde tomaatjes en de gekookte pasta toe aan de saus en verwarm nog even samen. Verdeel de pasta over de borden en garneer de pasta met basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

05_recepten_koenig_champignons

De zomer op je bord: Gevulde champignon met spinazie en geitenkaas

Verwarm de oven voor op 185 graden. Verwijder de steel van de champignons, leg ze in een ingevette ovenschaal en laat ze 15 minuten garen in de voorverwarmde oven. Hak het sjalotje en de knoflook fijn en fruit deze even aan in een scheutje olijfolie. Bak de pijnboompitten even kort mee en bak daarna de spinazie ook even kort mee.

06_recepten_koenig_champignons

Snijd de gedroogde tomaten in reepjes, de geitenkaas in stukjes en hak de tijm fijn. Meng dit door de spinazie en breng het geheel op smaak met zout en peper. Haal de champignons uit de oven en bak deze ook even kort aan in een koekenpan. Haal ze uit de pan, dep het vocht van de paddenstoelen en vul ze met het spinaziemengsel. Doe de gevulde champignon nog even 10 minuten terug in de oven tot alles door en door warm is.

 

 

Wietske van Esveld

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline