Een zomers 3-gangen diner

Het is zomer en dat betekent: tijd voor frisse & lichte recepten. Heb je even geen inspiratie? Wij in ieder geval wel! Daarom hieronder een zomers driegangenmenu om je vingers bij af te likken. Nodig je vrienden maar alvast uit!

 

Voorgerecht: mini pizza met aubergine

1_voorgerecht_aubergine_zomerserecepten

Dit heb je nodig:

  • 1½ of 2 kleine aubergines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Snufje zout
  • 1 bakje kleine tomaatjes
  • Basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram mozzarella
4_voorgerecht_aubergine_zomerserecepten

Zo maak je het:

Verwarm de over voor op 180 graden. Snijd de aubergine in ronde plakken van circa 1 cm dik. Bestrijk deze plakken met olijfolie en leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Nog even bestrooien met wat zout en peper en doe ze een minuut of 15 in de oven. Snijd de knoflook fijn en de tomaatjes door de helft. Maak vervolgens een mengsel van de tomaatjes, knoflook mozzarella en wat olie. Haal de plakken aubergine uit de oven en verdeel het tomaat-mozzarellamengsel gelijkwaardig over de aubergine. Nog een paar minuutjes in de oven en bestrooi met basilicumblaadjes.

 

Hoofdgerecht: gegrilde pikante kip

2_hoofdgerecht_kip_zomerserecepten-1024x646

Dit heb je nodig:

  • 4 kippenbouten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen in plakjes
  • Zeezout
  • Peper
  • 2 rode pepers
  • 1 Spaanse peper
5_hoofdgerecht_kip_zomerserecepten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de kippenbouten met koud water en dep ze zachtjes droog met keukenpapier. Wrijf de kippenbouten in met olie en leg ze op een bakmat in een braadslede. Snijd de knoflook, de citroen, de rode pepers en de Spaanse peper in plakjes en verdeel deze tussen de kippenbouten. Braad de kippenbouten in 40 a 50 minuten bruin en gaar. Besprenkel alles met een beetje olie en breng op smaak met zout en peper.

 

Tip! Lekker met aardappeltjes in schil met rozemarijn en groene asperges.

 

Nagerecht: mini-pavlova met rood fruit

3_nagerecht_pavlova_zomerserecepten-1024x646

Dit heb je nodig:

  • 4 eiwitten
  • 1/2 eetlepel maïzena
  • 220 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • Verse aardbeien, frambozen en blauwe bessen
  • Aardbeienjam
6_nagerecht_pavlova_zomerserecepten-1024x646

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 120 graden. Als je de eiwitten stijf gaat kloppen, zorg er dan voor dat er geen eigeel bij de eiwitten zit en zorg dat de kom waarin je gaat mixen, schoon is. Mix de eiwitten in een minuut of 5 goed stijf. Voeg onder het mixen telkens een klein beetje basterdsuiker en maïzena toe. Als de schuim glanst en mooie pieken vormt is hij klaar. Doe deze geklopte eiwitten in een spuitzak en maak grote toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bovenzijde van de toefjes met een lepel een beetje plat. Bak de toefjes ongeveer een uur in de oven. Je kan de ovendeur tijdens het bakken op een kiertje zetten, zo worden de pavlova’s sneller krokant. Mochten ze bruin beginnen te worden, zet de temperatuur dan ietsjes omlaag. Ze zijn klaar als de buitenzijde krokant is en als de binnenkant tegelijkertijd lekker chewy is. Laat ze even afkoelen, bedek ze met rood fruit, jam en poedersuiker. Yummy!

Wietske van Esveld

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app