Zwichten voor Zoet

Met een nieuw seizoen voor de deur kijken we uit naar de nieuwste trends en laten we ons inspireren door ontwikkelingen in de mode, design en interieur. Én we bezinnen ons op andere activiteiten omdat, zoals nu, het weer ons langer binnen houdt. Met de zomer in opkomst, duiken velen van ons weer in de kookboeken om geïnspireerd te worden door frisse culinaire ideeën. De warmte en zon nodigen uit om een goed tuinfeest te organiseren: zoete hapjes voor de finishing touch kunnen daarbij niet ontbreken.

tafel-zoetigheid

Trend: home made

Ook op culinair gebied kunnen we spreken van een trend. Hoe die er voor deze herfst uitziet? We gaan zelf aan de slag! De trend van het zelf bakken deed zijn intrede met de opkomst van de cupcake. Velen bezinnen zich sinds een tijdje op het doen slagen van het meest malse cakeje met bijzondere topping. En via deze hit is er nu het zogenaamde ‘home made baking’ bij gekomen. Hierbij is het de kunst om vanuit de eigen keuken te komen met klassieke taarten, knapperige koekjes volgens grootmoeders recept en exotische creaties. Recepten die ook voor de onervaren bakkers uit te voeren zijn, ‘straight from the oven’. Niet te fancy, wel net even anders, maar vooral recht voor zijn raap lekker.

Deco-en-cake

Ontspanning

Bakken is leuk en zal altijd slagen met een beetje geduld en genoeg aandacht. Wees niet bang voor mislukkingen, want bij ‘home made’ geldt het motto ‘oefening baart kunst’. Het kneden van een perfect deeg, het langzame roeren door een boterzachte karamel en het nauwkeurige afwegen, werkt ontspannend en bezorgt een moment van overgave. Buiten de nattigheid, binnen de heerlijke geuren uit de oven en samen heerlijk genieten van zelfgemaakte, zoete verleidingen.

ontbijt-tafel

De juiste toebehoren

Voor het beste resultaat, maak je gebruik van de juiste baktoebehoren. Kijk goed welke vorm en welk materiaal het beste past bij jouw bakuitdaging en je zult aangenaam verrast zijn! Laat iedereen genieten van je creaties en presenteer de kostelijkheden vervolgens op een mooi servies.

Kijk in de Zomerse Zoetigheid -sale voor alle bakproducten die je helpen jouw ‘home made – wensen’ uit te laten komen!

Heb jij stylingstips of leuke ideeën hierover? Deel ze met ons op Pinterest met @westwingnl in je comment.

Pinterest-Logo

Tekst: Westwing
Beeld: StapelgoedWestwing 2014

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline