Interieurblog: Studio Haikje - Kerst met Haikje

Kerst, of je het nu uitgebreid viert of het juist lekker klein houdt. Je ontkomt er niet aan! De stad is gehuld in lichtjes en versiering en overal gonst het… Wat ga jij dit jaar doen met kerst? Nieuwsgierig als we bij Westwing zijn, willen we maar al te graag weten hoe onze geliefde BN’ers, interieurgoeroes, fashionista’s, personal trainers en bloggers kerst vieren! Hoe geef je jouw interieur een kerstgevoel? Wat zijn dé trends? Wat is je favoriete kersthit? We vroegen het 7 interieurbloggers. Haikje van Studio Haikje is de tweede in de reeks.

 

studiohaikje

Kerstboom 

“Elk jaar kies ik weer een nieuw thema met bijpassende kleuren. Dat zorgt voor enige onrust bij mijn vriend, want dat betekent dat ik ook nieuwe ballen en accessoires koop. De zolder staat er inmiddels vol mee. Ik vind het gewoon veel te leuk om het hele huis in kerstsfeer te brengen en dat in een eigentijds en nieuw thema.”

Passionate to share all the beautiful things in life she created her own blog about decorating, design, photography, kids and styling.

 

Mooiste kerstcadeau 

“Ik geniet het meest van samenzijn met de familie, maar kan niet ontkennen dat ik ook dol op cadeautjes ben. Als ik dan toch iets moet noemen dan is het de Kitchen Aid die ik een paar jaar geleden kreeg. Zelfgemaakte fotoboeken zijn ook geweldig. Jaren geleden kreeg ik van mijn moeder een boek met foto’s, tekeningen en gedichten over mijn kindertijd, ingebonden in leer. Dat is dus echt een pronkstuk in de kast.”

 

Mijn huis 

“In de voortuin staan 2 miniboompjes met lampjes, aan de voordeur hangt een kerstkrans, in de hal kom je het eerste kerststuk tegen om vervolgens in de woonkamer omarmd te worden door mijn kerstinterieur. Op de muur prijkt een kerststicker uit mijn collectie, daarnaast staat een rijk gedecoreerde kerstboom met daaronder cadeautjes die bijpassend zijn ingepakt (ik ben dol op inpakken en probeer er echt kleine kunstwerkjes van te maken met heel veel lint en zelfgemaakte labels).

 

DIY

DIY 1 “Kies een kleurenthema (passend bij de boom) en houd je daaraan. Zet niet stiekem toch die leuke glazen op de tafel als ze niet bij de rest passen…”

DIY 2 “Zwart-wit is dit jaar een echte trend. In plaats van een duur nieuw tafelkleed aan te schaffen zou je ook een oud wit tafelkleed heel eenvoudig kunnen versieren met een zwarte print doormiddel van stempels. Ga voor veel zwarte stippen of kies driehoekjes die nette rijen vormen. Je hebt al snel een mooi grafisch effect.”

DIY 3 “Typ het menu in een mooi lettertype op de computer en voeg daar wat grafische elementen (een gestileerd kerstboompje, sterretjes of hertjes) in bijpassende kleuren aan toe. Print het op dik papier en zet het als kaart op tafel (bij elk bord één).”

 

 Met de hele familie gezellig eten aan een mooi versierde tafel geeft mij dat ultieme kerstgevoel. Het liefst thuis en met een uitbundige kerstboom met cadeautjes eronder.

Trend 

“Bij ons in huis is het dit jaar vergrijsd blauw gecombineerd met zwart-wit. Dat zijn ook de kleuren van de nieuwe babykamer (ik ben zwanger van de derde!). Het zwart-wit is denk ik overal een trend. Het blauw is nu al veel terug te zien in het interieur.

 

Favorieten

  • Kersthit : Last Christmas – WHAM
  • Kerstidool: Martha Stewart
  • Kerstfilm: Video’s van vroeger

 

Meer weten? Lees verder op de blog van Haikje! 

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline