Tough or tender?

Ga voor de gouden combinatie door je interieur om te dopen in de soft industrial stijl! Ja ja, die perfecte look is binnen handbereik door stoere items van ruwe materialen met zachte accenten te combineren. Waarom is deze trend zo hot? En hoe zorg je ervoor dat je op een simpele wijze ook jouw huis voorziet van de soft industrial stijl? Tussen haar televisiewerk en het stylen en ontwerpen van interieurs door, vond interieurontwerpster en stylist Marijke Schipper gelukkig de tijd om ons alles te vertellen over deze stijl!

marijke-3

Wat versta jij onder de soft industrial stijl?
“Deze stijl is in mijn ogen een variatie op de industrial-loft trend, die eigenlijk al jaren aanwezig is. Het gevoel van open en ruim wonen in een oude loods, een pakhuis of een fabriek spreekt veel mensen aan. Door de combinatie te maken met contrasterende en moderne materialen – en de juiste vormgeving toe te voegen in je inrichting kun je een hele comfortabele én luxe uitstraling creëren.”

Waarom is deze stijl op dit moment zo hot?
“De industriële look is al best lang trendy. Dit komt denk ik doordat leven in een ruimte die niet bedoeld is om in te wonen, natuurlijk extra bijzonder is. De link naar studio’s van muzikanten en ateliers van kunstenaars maakt het nog aantrekkelijker om ook in je eigen interieur ruimte te maken voor de industriële look.”

bank-aangepast-V2

Is deze trend here to stay?
“Omdat je vanuit een basis werkt met contrasten zoals ruw (staal), zacht (stoffen), koud (beton), warm (leer), stoer (koper) en lief (breisels) kun je er echt je eigen draai aan geven en zal deze trend nog wel even blijven. Al zal het in de loop der tijd wel weer anders geïnterpreteerd worden. Gelukkig maar, want het is leuk om je interieur zo nu en dan een update te geven!”

Hoe kun je op een simpele manier je huidige interieur die soft industrial stijl geven?
“Ik zou beginnen met een groot gebaar. Denk aan het updaten van je wanden of je vloer. Met alleen accessoires kun je namelijk geen algemene sfeer neerzetten. Geef je wand die industriële look met een behang van bakstenen. Of geef je muren een stoere look met betonverf. Op deze manier is de basis industrieel en kun je de rest gaan invullen met meubels, verlichting en accessoires. Werk daarbij met bijzondere contrasten zodat de items elkaar versterken. Zet bijvoorbeeld een strakke bank of dressoir tegen een bakstenen muur en je maakt meteen een duidelijke statement. Wissel af en probeer uit wat het beste werkt. Dat is namelijk waar styling om draait! Haal eerst alles weg en kijk kritisch naar wat je wel en niet terugplaatst.”

marijke-2

Wat geeft een huis die unieke soft industrial stijl?
“Een unieke soft industrial stijl zit in het maken van bijzondere combinaties die bij jouw eigen smaak en persoonlijkheid passen. Er zijn op dit moment veel items te koop die wat uitstraling en vormgeving betreft aansluiten bij deze trend. Wel zo makkelijk! Maar wie weet vind je deze zomer op een leuk rommelmarktje nog meer bijzondere items die je interieur nog unieker maken. Belangrijk is om te bedenken dat je interieur moet groeien. Het lukt vaak niet om alles in een keer compleet bij elkaar te shoppen. Zeker niet wanneer je echt die persoonlijke touch eraan wilt geven!”

fav-aangepast

 

1. Ton sure ton en bijvoorbeeld een mix van glas en aardewerk met een verschillende uitstraling met oud met nieuw. Maak er een stilleven van waar je blij van wordt!

2. Combineer een groot statement met deze letters. Ga je voor een tekst? Kies er dan voor om het extra persoonlijk te maken.

3. Eenvoudig en juist daardoor goed. Een mooie, industriële lamp van industrieel materiaal.

4. Een accentkleur maakt een neutrale basis extra spannend. Zachte minttinten lenen zich er echt voor om als “soft” contrast te gebruiken bij beton, koper of andere stoere materialen.

5. De kleur van koper vraagt om aandacht. Maak dit exemplaar comfortabel met wat kussentjes en plaids in zachte materialen.

6. Mixen maar! Veel is leuk, heel veel is nog leuker! Zeker wanneer de kussens allemaal dezelfde look hebben maar in detail anders zijn.

7. Een stoere bureaulamp in de juiste kleur staat niet alleen mooi op je nachtkastje of werktafel maar is ook mooi als accent op een dressoir. En je kunt er gelijk iets moois een extra accentlichtje mee geven.

Tough én soft! Wij kunnen niet wachten om ons interieur de soft industrial look te geven. Marijke Schipper selecteerde voor Westwing haar favoriete items die jouw interieur gaan transformeren in deze trendy interieurstijl. Je shopt ze hier!

Foto’s : Dafne Ederveen voor Westwing

Tahnee van der Merwe

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline