Ovale tafel

Wil je weer eens iets nieuws in je interieur, maar weet je niet zo goed hoe je een andere look kunt creëeren? Ga dan voor nieuwe vormen in huis! Vervang je rechthoekige tafel bijvoorbeeld voor een ovale versie en geniet van meer warmte en huislijkheid!

Een ovale tafel nodigt uit tot meer communicatie, persoonlijkheid en verbinding. Mis je deze persoonlijke touch op dit moment? Wacht dan niet langer en laat je inspireren!

ovale tafel retromodel

Ovaal: net iets anders..

De meeste mensen hebben rechthoekige meubels in huis: rechthoekige kasten, rechthoekige tapijten en rechthoekige tafels. Je interieur kan echter een heel andere uitstraling krijgen, wanneer je speelt met vormen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ovale tafel?

Een ovale tafel heeft door zijn ronde lijnen een elegante uitstraling. Tegelijkertijd kan een ovale tafel er heel hip en modern uitzien. Een ovale tafel is net iets aparter dan een vierkante of ronde tafel, maar even functioneel.

ovale tafel van lichtkleurig hout

Ovale eettafel

Met een ovale tafel in je eethoek creëer je een knusse sfeer. Andere voordelen:

  • De ronde vorm van een ovale tafel zorgt voor een zachte, vloeiende lijn, die je eetkamer een vriendelijke uitstraling geeft.
  • Aan een ovale eettafel hoeft er nooit iemand aan de vervelende scherpe hoek van de tafel te zitten.
  • Kleine kinderen hoeven zich nooit meer met hun hoofdje tegen een scherpe tafelrand te stoten.
  • Een ovale tafel kan je neerzetten in een eetkamer die lang en smal is, terwijl een ronde eettafel hier te veel plaats zou innemen.

Ook handig!

Bij sommige ovale eettafels kan je het middenstuk in elkaar schuiven, zodat je een kleine ronde tafel hebt. Bij andere ovale tafels kan je de uiteinden naar beneden klappen, zodat je een vierkant tafeltje overhoudt.

Ovale tafels in andere ruimtes

Kijk eens verder dan de eetkamer. Ook ovale salontafels of bijzettafels zien er stijlvol uit en geven de woon- of slaapkamer een mooie, sophisticated look.

ovale tafel als salontafel in moderne woonkamer

Voor elke stijl een ovale tafel

Ovale tafels heb je in verschillende materialen en afmetingen. Wat je kiest, hangt af van de stijl die je graag wilt, samen met de rest van je interieur. Kies bijvoorbeeld uit een ovale tafel in:

  • Country-stijl: dat wordt een eettafel van natuurlijk, onbewerkt hout
  • Industriële stijl: een eettafel van metaal met een opzettelijk versleten look
  • Retro-stijl: dan kies je bijvoorbeeld een strakke, oranje-tint houten salontafel in jaren vijftig design
  • Glamour-stijl: dat krijg je met een ovale, elegante glazen tafel en zilverkleurig onderstel
  • Klassieke stijl: een ovale tafel van fijn, gelakt, donker eikenhout
  • Puristische stijl: een ovale salontafel met houten blad en metalen poten, zonder fratsen!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je wat nieuws in je interieur? Kies voor nieuwe vormen en vind de ovale tafel die in jouw interieur past.

ovale salontafel met rotan fauteuil

Vergeet voordat je een ovale tafel aanschaft, niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken. Bij Westwing vind je online dagelijks nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Jouw ovale tafel is maar één klik van je verwijderd.. Easy does it!

Foto’s: Living4Media & Westwing

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline