Steigerhouten kapstok

Ben je nog op zoek naar een mooie kapstok voor in je gang, en wil je graag een unieke kapstok, maar weet je verder niet zo goed wat je wilt? Denk dan ook eens aan een steigerhouten kapstok!

Een steigerhouten kapstok is niet alleen hartstikke stylish, deze jassenophanger vraagt net als andere houten kapstokken om minimaal onderhoud. En het is weer eens iets anders dan een klassieke houten wandkapstok!

Steigerhouten kapstok: mooi en praktisch

Er zijn steigerhouten kapstokken verkrijgbaar in allerlei verschillende groottes. Je vindt dus altijd een steigerhouten kapstok met een afmeting die prima in je huis past. Heb je kids? Hoe leuk is een kinderkapstok van steigerhout in de hal?

Wat alle steigerhouten kapstokken met elkaar gemeen hebben, is dat er haken aan zitten je je spullen aan kwijt kunt. Jassen, sjaals, regenpakken: je kunt het zo gek niet bedenken, er is dankzij die handige haken altijd plek voor!

Ook kun je een steigerhouten kapstok makkelijk uitbreiden, bijvoorbeeld met een plank erboven. Daar kun je dan bijvoorbeeld schoenen kwijt, of je kunt er een leuke plantenbak op zetten. Staat heel charmant!

Altijd uniek!

Doordat een steigerhouten kapstok van steigerhout is gemaakt, is elke kapstok uniek. Een steigerhouten kapstok geeft dus sfeer aan je huis, en tegelijkertijd kun je zeggen dat niemand anders dezelfde kapstok heeft als jij. Geweldig, toch?

Het maakt ook niet uit of je een knusse en landelijke of juist een wat modernere inrichting in je huis hebt, een steigerhouten kapstok staat altijd prachtig. En als je eens iets anders met je kapstok wilt, dan kun je hem altijd verven.

Zelfs als je dus vaak van interieur verandert, zul je je met een steigerhouten kapstok niet snel gaan vervelen.

Do It Yourself: Je steigerhouten kapstok onderhouden en verven

Om je kapstok mooi te kunnen houden, kun je hem het beste goed onderhouden. Dit doe je door hem om de paar jaar te lakken of te beitsen.

Mocht je eens iets anders willen met je kapstok, dan kun je er ook voor kiezen om hem in een compleet andere kleur te verven. Ga daarbij als volgt te werk:

  • Maak de kapstok stof- en vetvrij. De verf zal daardoor beter pakken.
  • Schuur de kapstok goed op en werk oneffenheden bij met een houtvulmiddel.
  • Schuur de kapstok daarna nog een keer op met schuurpapier met een fijne korrel
  • Breng een laag primer aan op de kapstok. Dit zal ervoor zorgen dat de verf beter dekt.
  • Nu kun je echt gaan verven! Breng in elk geval één laag aan, en eventueel een tweede laag als de eerste nog niet helemaal goed dekt.
  • Lak de kapstok eventueel af, zodat hij mooi gaat glanzen.

Je ziet het; een steigerhouten kapstok is echt een aanwinst voor je huis waar je jarenlang plezier van kunt hebben!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.

Foto’s: Living4Media & Westwing

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline