Marokkaanse banken

Marokkaanse banken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorMarokkaanse banken

Ben jij ook zo’n fan van een wereldse woonstijl? Dan mag een Marokkaans bankstel ook zeker niet aan je aandacht voorbij gaan. Deze banken staan garant om te dienen als middelpunt van je kamer en stralen warmte en gastvrijheid uit. Dus ben je iemand die je gasten graag op een leuke manier verwelkomt? Dan zijn Marokkaanse banken iets voor jou.

Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om een hele kamer in Arabische sferen te hullen, maar een Marokkaanse bank laat zich ook goed combineren met andere hedendaagse woonstijlen. Ben je benieuwd waar je Marokkaanse banken aan kan herkennen? Lees dan snel verder.

Uitbundige meubels

Marokkaanse banken staan ook bekend onder de naam Sedari en hebben in de meeste gevallen erg specifieke kenmerken. Dus ga je op zoek naar Marokkaanse bankstellen? Vergeet dan niet onder de naam Sedari te zoeken. Enkele kenmerken waar je Marokkaanse banken aan kunt herkennen zijn:

  • Marokkaanse banken komen veelal voor in de vorm van een hoekbank. De reden hiervoor is dat in de Marokkaanse cultuur gasten belangrijk zijn en een hoekbank meer zitplaatsen bevat dan een normale bank. Op deze manier kun je jouw gasten altijd een warm welkom en een zitplek aanbieden.
  • Veel Marokkaanse banken zijn gemaakt met stoffen die een combinatie van niet opvallende en natuurlijke kleuren bevatten. Het is het patroon in de stof dat daarentegen de bank vaak een uitbundige uitstraling geeft. Wanneer er met meer opvallende kleuren wordt gewerkt zijn dit vaak lichte en donkere versies van eenzelfde kleur. Ook zal je hier en daar franjes tegenkomen die zich aan de voorkant, onderzijde of leuning van de bank bevinden.
  • De leuningen van de bank kunnen strak en simpel ogen, maar komen ook in uitvoeringen met sierlijke versieringen en bogen.
  • Zitcomfort is bij een traditionele Sedari erg belangrijk. Je wilt tenslotte wel lekker zitten. De meeste Marokkaanse banken voldoen aan de eisen die tegenwoordig worden gesteld aan hedendaagse bankstellen. Kies vooral niet voor een te dun zitvlak.

Marokkaanse banken om op te slapen

Heb je regelmatig gasten die blijven slapen? Kies dan voor een Sedari met slaapfunctie. Dit houdt in feite in dat je bij de aanschaf van Marokkaanse banken rekening houdt met de matrassen die in eerste instantie dienen als zitting, maar ook kunnen dienen als slaapplek. Op die manier kun je jouw gasten niet alleen uitnodigen bij jou thuis, maar ze ook een slaapplek aanbieden. Erg handig wanneer je niet over een logeerkamer of -bed beschikt.

Marokkaanse banken die je niet van plan bent om weg te zetten als slaapplek, zou je ook kunnen laten voorzien van extra armleuningen. Hierbij heeft iedere gast zijn eigen armleuning en lijkt het net of er meerdere stoelen tegen elkaar zijn aangeschoven terwijl de bank toch één geheel vormt.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.