Marokkaanse bijzettafel

Marokkaanse bijzettafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorMarokkaanse bijzettafel

Waan je in de wondere wereld van sierlijke designs, drukke prints en oogverblindende kleuren. Marokkaanse sferen in je interieur mogen eigenlijk niet ontbreken. Te druk voor jou? Wedden dat een Marokkaanse bijzettafel je op andere gedachten brengt!

Marokkaanse invloeden in je interieur zijn terug te vinden in statements waarbij kleur de hoofdrol speelt . Een vrolijk tapijt, weliswaar niet vliegend, met een Oosterse bijzettafel. Bijzondere ornamenten vertellen hun eigen verhaal waarvan jij de auteur bent.

Dromerig en kleurrijk

Steeds vaker worden drie bijzettafeltjes gebruikt als salontafel. Mix het geheel door een Oosterse bijzettafel tussen twee houten tafels te plaatsen. Ga voor drie totaal verschillende materialen: een hoogglans witte, een met een blad van glas en een Oosterse variant.

Je ziet de Marokkaanse stijl overal in terug: de sierlijkheid, mozaïek en het dromerige element zijn niet te missen. Veel Oosterse bijzettafels hebben zogenoemde cut outs; gaatjes in allerlei bijzondere vormen. Een Marokkaanse bijzettafel is een mooi voetstuk om de woonaccessoires – die jij waarschijnlijk in overvloed hebt – een plekje te geven.

Marokkaanse ambacht: een Marokkaanse bijzettafel

Er is niet een type van de Marokkaanse bijzettafel. De verschillende vormen van de bijzettafels worden gemaakt volgens een eeuwenoude techniek door ambachtslieden in Marokko. Combineer een prachtig authentiek Marokkaans dienblad met een houten onderstel of eentje gemaakt van rvs.

Een leuk idee om een bijzondere bijzettafel te maken, en tegelijkertijd in de Oosterse sferen te blijven, is met een Marokkaanse poef en zilveren dienblad. Dit zitzakje is onmisbaar in een Noord-Afrikaans interieur en met een dienblad of glazen plaat wordt de poef getransformeerd tot een Marokkaanse bijzettafel.

Een trapsgewijze openstaande rand en de boogvormige motieven zijn kenmerkend voor een Marokkaanse bijzettafel. Ideaal om te gebruiken als salontafel of bijzettafel waarbij het onderstel is gemaakt van eiken hout. Wil je liever een andere kleur voor de pootjes van je Marokkaanse bijzettafel? Zoek een felle kleur uit en verf de tafel.

Typische Marokkaanse kleuren

  • Groen: neem een voorbeeld aan de kleur van de Marokkaanse vlag. In een Marokkaans interieur mag de nationale kleur natuurlijk niet ontbreken.
  • Okergeel: voor de werkkamer is een okergele kleur een aanrader. Geel vrolijkt de mens op en stimuleert de geest.
  • Rood: deze kleur neemt je mee naar de markt in Marrakesh waar de kruiden en specerijen duizenden verschillende tinten rood zijn.

Authenticiteit staat centraal

De Oosterse bijzettafels zijn veelal met de hand beschilderd. De persoonlijke aanpak is niet alleen terug te zien in het design, maar ook in de gastvrije Marokkaanse cultuur. De ongeschreven regel is dan ook: een Marokkaanse bijzettafel moet vol met eten staan. Een traditioneel gerecht uit dit Noord-Afrikaans land wordt gemaakt in een tajine. Dit is een traditionele Marokkaanse kookpot gemaakt van aardewerk en beschilderd met de mooiste tekeningen.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.