Meelzeef

Meelzeef

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorMeelzeef

Klontjes in het beslag zijn niet alleen ergerlijk, omdat het er niet mooi uitziet, het zorgt er ook voor dat je later op kleine papperige stukjes kauwt. Glad is bij een goed meel de kunst. Een onmisbaar keukenhulpje is daarom de bakkerszeef, oftewel meelzeef. Zonder moeite bloem en poedersuiker zeven, en dat in grote hoeveelheden. Bovendien is knoeien verleden tijd als je een meelzeef gebruikt.

Het kaf van het koren scheiden, dat doe je met een meelzeef. Handig is dat je zo’n ding vaak ook aan een haakje kunt hangen in de keuken naast je potten en pannen. Zo heb je het altijd binnen handbereik. Ga voor een houten zeef voor een karakteristieke look. Door het meel goed te zeven, is een meelzeef ideaal om perfect deeg te maken voor je brood of pizza.

Elk formaat brengt baat

Een meelzeef is doorgaans uitgevoerd in roestvast staal en kan dan ook prima afgewassen worden. Het bakhulpje vind je zowel in blikvorm als in trommelvorm. Een meelzeef in de vorm van een blik heeft een hoge rand, is ideaal voor grote hoeveelheden en meestal uitermate geschikt voor een gemiddeld bakrecept. Lage zeven voor meel zijn weer uitgerust met een stabiel handvat of meerdere handgrepen.

Klein, groot, dik of dun, een Patisse meelzeef kent allerlei mazen in de wet. Zo zijn de meeste uitgerust met kleine mazen voor een ultrafijn resultaat, maar hebben grote mazen weer als voordeel dat je ze kunt gebruiken voor meel met zemelen. Helemaal handig is een meelzeef die wordt geleverd met verschillende zeven. Zo bepaal je zelf welke je gebruikt!

Een alleskunner: de meelzeef

Een meelzeef beperkt zich in het gebruik echt niet alleen tot het zeven van bloem of poedersuiker. Wie slim is, gebruikt deze zever ook voor andere taken. Creëer een handig alles-in-één item voor in de keuken!

  • Een meelzeef kan net zo makkelijk gebruikt worden voor het zeven van theeblaadjes. Dit kan erg goed met een kleine meelzeef. Zorg ervoor dat het raster lekker klein is, zodat er geen thee doorheen komt.
  • Zeven maar! Gebruik een zeef om harde stukjes vruchten te scheiden van de gelei die je aan het maken bent. Voor een eigengemaakte jam of appelmoes wil je immers geen klontjes.
  • Een helder soepje is binnen no time gemaakt door de meelzeef te gebruiken als vervanger van de theedoek. Waar je normaal gesproken een doek gebruikt om dikke stukken in op te vangen, giet je nu de inhoud door de zeef.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.