Melkopschuimer

Melkopschuimer

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorMelkopschuimer

Zin in een latte macchiato, cappuccino of warme chocolademelk met melkschuim? Bij deze drankjes wordt water meestal met melk gemixt. Om het melkschuim ook goed te laten lukken, mag een melkopschuimer in de keuken niet ontbreken.

Ga je voor een elektrische melkschuimer of wil je een apparaat waarmee je handmatig het melk kan opkloppen? Aan jou de keuze!

 

Elektrische melkopschuimer

Hoe werkt een elektrische melkopschuimer? Nou, heel simpel. De elektrische melkopschuimer bestaat uit een:

 

  • Roestvrije stalen of plastic kan,

 

 

    • Een snoer die je in het stopcontact stop en een

 

  • Opzetstuk.

 

 

Zet de roestvrije stalen kan op het opzetstuk, druk op de knop en de melkopschuimer neemt alles over, zodat u na ongeveer 90 seconden van uw melkschuim kunt genieten.

Tip!
De elektrische melkopschuimer is ook verkrijgbaar als inductie variant. Dit soort modellen zijn licht van gewicht en gemakkelijk te reinigen. Ideaal voor als je regelmatig mensen over de vloer hebt!

Handmatige melkopschuimer

Een elektrische melkopschuimer is praktisch en handig, maar sommigen verkiezen om de melk met de hand op te schuimen. Qua modellen heb je de keuze uit twee varianten:

  • Kannen-melkopschuimer: Hier wordt melkschuim geproduceerd door het gebruik van een handmatige pomp. Dit type melkopschuimer heeft een sandwichbodem, zodat de kan direct op het fornuis kan worden geplaatst en de melk verwarmd wordt. Let op: Niet alle kannen-melkopschuimers werken op een inductie kookplaat. Dankzij de snavelvormige opening in de opschuimer kunt u het melkschuim bijzonder precies in uw lievelingskoffie of chocolademelk gieten.
  • Staaf-melkopschuimer: Deze kleine handmatig aangedreven klopper werkt als een garde. De melk wordt manueel schuimig geklopt. Net zoals bij manuele kannen-melkopschuimers bestaat ook bij dit type het risico, dat u bij het opschuimen snel vermoeid raakt. Voorstanders van dit type opschuimer beweren echter dat het melkschuim zo bijzonder zacht wordt.

Batterij aangedreven melkopschuimer

MelkopschuimerDe batterij aangedreven melkopschuimer werkt net zoals de handmatige staaf-melkopschuimer. Dit type melkopschuimer tovert de opgewarmde melk in de kan of pot in een ogenblik om in melkschuim. Je hoeft je lichaam dus niet moe te maken om de melk op te kloppen. Doordat de klopper van dit product zeer snel roteert, ontstaat er een mooi, luchtig schuim, dat uw cappuccino of latte macchiato helemaal afmaakt.

Schuimdecoratie

Hoe wordt het melkschuim nog verleidelijker? Precies, met de juiste melkschuimdecoratie! Met bijpassende sjablonen en cacaopoeder kunt u hartjes, smileys, sterren en andere motieven in het melkschuim toveren. Met een speciale techniek met stokjes, die door barista’s wordt beheerst, ontstaan ook op vakkundige wijze de mooiste patronen en motieven in de melk. Ga snel aan de slag met uw favoriete melkopschuimer!

Reinigen elektrische melkopschuimer

Ok, met een elektrische melkopschuimer heb je een stukje luxe in huis gehaald. Met één druk op de knop heb je binnen no time een heerlijk schuimlaag voor de perfecte cappuccino! Genieten!

Alleen moet een melkschuimer meteen worden gereinigd om dagelijks met plezier een cappuccino te kunnen drinken. Hoe kun je een melkopschuimer het beste reinigen? Nou, heel simpel. Met een zachte spons en water is de roestvrije stalen kan in één handomdraai weer helemaal schoon.

Tip!
Gebruik nooit een schuurspons of afwasborstel. Met een schuurspons maak je niet alleen de kan schoon, maar je hebt meteen een paar goede krassen in de kan zitten. Voorkom dit door altijd een zachte spons te gebruiken.

Ontdek Westwing

Waar vind je voor een mooie prijs een prachtige elektrische melkopschuimer? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan mooie en exclusieve apparaten waar je melk mee kunt opschuimen.

Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van. Selecteer je dé melkopschuimer, voeg het toe aan je winkelmandje en jouw luxe melkopschuimer is nog maar één klik bij je vandaan! Waar wacht je nog op?

 

Aankomende sales