Metalen salontafel

Metalen salontafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorMetalen salontafel

Ben je al een tijdje op zoek naar de perfecte salontafel voor in de zithoek? Dit kan een lastige klus zijn. De salontafel is de tafel in de huiskamer waar je ’s avonds lekkere hapjes en drankje op zet tijdens een gezellig avondje met vrienden op de bank of de plek waar je al je woonmagazines en andere woonaccessoires op hebt staan. Kortom, de salontafel is dé eyecatcher in de zithoek.

Heb je een modern interieur met een Scandic twist of een klassieke touch? Heb je wel eens aan een metalen salontafel gedacht? Een metalen salontafel verandert de zithoek in een stijlvolle hoek. Vergezel de  salontafel met een zwarte Chesterfieldbank of een vintage stoffen hoekbank voor een retro chic uitstraling!

Tafelpoten van metaal

Ben je bang dat een metalen salontafel de zithoek saai en kil maakt? Niet als je het metalen onderstel met een ander tafelblad combineert! Ga voor een metaal onderstel met een eiken of glazen tafelblad. Een eiken blad zorgt voor een robuuste uitstraling dat een perfecte combinatie is met industriële meubels. Een glazen tafelblad daarentegen geeft de huiskamer een klassieke ambiance!

Wil je geen eiken of glazen tafelblad op het metalen onderstel plaatsen? Je hebt ook de keuze uit een tafelblad van:

  • Marmer
  • Kunststof
  • Steigerhout

Formaten metalen salontafels

Metalen salontafels zijn in allerlei formaten verkrijgbaar. De keuze voor een ronde of vierkante salontafel is afhankelijk van de grootte van de zithoek. Heb je een bescheiden huiskamer? Dan is het verstandig om de ruimte met niet al te veel meubels te vullen. Ga voor een klein ronde of vierkante metalen salontafel als bijzettafel om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Plaats dan niet één, maar twee kleine bijzettafels. Zet één salontafeltje naast de bank en ander naast je fauteuil. Zo kun je op elke zitplek je spullen kwijt op het metalen bijzettafeltje.

Heb jij een grote woonkamer in huis? Lucky you! Vul de ruimte met opvallende grote meubels. Ga voor een lange eettafel met twee grote kasten en een opvallende hoekbank. Met een indrukwekkende metalen salontafel in de zithoek wordt de tafel één van de blikvangers in je interieur! Ga voor een vierkante salontafel als je veel rechthoekige meubels in de kamer hebt staan. Wil je een speelse uitstraling? Dan is een ronde metalen salontafel een prima optie!

Een stijlvolle bank

Ben je van plan om een metalen salontafel aan te schaffen? Welk bankstel past daar perfect bij? Een metalen salontafel hoort in een modern of industrieel interieur. En in dit soort huizen zijn grijze stoffen hoekbanken, leren moderne banken of een bankstel van rotan een echte must!

En, staat er binnenkort een prachtige metalen salontafel in de zithoek te stralen?