Metalen schoenenkast

Metalen schoenenkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorMetalen schoenenkast

Ben je niet geheel tevreden over de sfeer in de kamers van je woning? Geef je interieur een impuls met nieuwe meubels! Een goed voorbeeld van een meubel dat je simpel in je interieur kunt verwerken, is een metalen schoenenkast. Een metalen schoenkast past bijvoorbeeld in de gang, in de slaapkamer of in de schuur. Nooit meer je schoenen op de grond en evenmin nog die rommelige uitstraling van de vele losse schoenen.

Naast een schoenenkast van metaal, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een schoenkast van wit hout, als dit beter aansluit bij de rest van je inrichting. Het industriële van een metalen schoenenkast past echter thuis in zowel een modern als in een klassieker interieur. Waar in huis kun jij een dergelijke kast goed gebruiken? Lees snel verder hoe je zelf een schoenenkast maakt.

Een industriële look met een metalen schoenenkast

Een metalen schoenenkast draagt bij aan een industriële look in huis. Net zoals ook een metalen tafel of andere metalen kasten dat kunnen doen. Het voordeel van een metalen schoenenkast is echter, dat dit meubel minder nadrukkelijk aanwezig is. Zo valt het metaal van deze kasten goed te combineren met bijvoorbeeld het hout van de vloer of andere meubels in je gang, woon- of slaapkamer.

Naast een metalen schoenenkast kun je eventueel ook kiezen voor een schoenenbank. Hierbij liggen je schoenen niet in een afgesloten ruimte, wat bij een metalen schoenenkast wel het geval is. Met een metalen schoenenkast liggen je schoenen niet in het zicht, wat een rustige en opgeruimde uitstraling aan je gang of slaapkamer geeft. Daarbij is het niet langer noodzakelijk om schoenen opgestapeld in een kast te leggen.

DIY: je eigen schoenenkast maken

Het is heel eenvoudig om zelf een soort schoenenkast te maken. Heb je bijvoorbeeld nog een plank over in de kast? Met wat oud sloophout kun je een schoenenbank maken, die je vervolgens op deze plank kunt zetten. Zo staan je schoenen niet in het zicht, maar hoef je geen speciale schoenenkast aan te schaffen.

Benodigdheden:

  • Drie plankjes van hout;
  • Een boor- en schuurmachine;
  • Schroeven.

Tijd om aan de slag te gaan! Zorg dat er aan de beide uiteinden van het schoenenrekje een relatief groot stuk hout komt. Hier kun je de derde plank vervolgens schuin tussen monteren, waarbij het belangrijk is om het hout eerst te schuren. Zo voorkom je splinters tijdens het wegzetten en pakken van je schoenen. Op deze manier heb je een schoenenrekje voor in de kast. Je kunt natuurlijk ook meerdere van deze rekjes maken, of twee planken tussen de zijkanten maken.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.