Metalen tafel

Metalen tafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorMetalen tafel

Ben je al een tijdje op zoek naar de perfecte tafel voor in de eethoek? Dit kan een lastige klus zijn. De eettafel is de plek waar je ’s ochtends aan ontbijt, overdag eventueel aan werkt en ’s avonds met vrienden of familie aan dineert. Het is de blikvanger in huis waar je heel veel tijd aan doorbrengt.

Heb je een moderne of industriële inrichting met een Scandic twist of klassieke touch? Heb je dan wel eens aan een metalen tafel gedacht? Een metalen tafel verandert de eethoek in een stoere, maar stijlvolle hoek waar je graag met vrienden wilt gaan zitten. Vergezel de tafel met witte kuipstoelen of met metalen krukken voor een classy, maar moderne look!

Metalen onderstel

Ben je bang dat een metalen tafel je interieur kil en saai maakt? Dat gebeurt niet als je het metalen onderstel met andere materialen combineert.  Ga voor een metaal onderstel met een steigerhouten of glazen tafelblad.

Een houten tafelblad zorgt voor een ruigere look dat perfect bij een industrieel interieur past. Een glazen blad daarentegen geeft de ruimte juist een klassieke sfeer!

Wil je een ander soort tafelblad op het metalen onderstel plaatsen? Dat kan. Zo heb je de keuze uit

  • een eiken,
  • kunststof of
  • marmeren tafelblad.

Met een eiken tafelblad geef je de eethoek een landelijke sfeer. En voor een moderne, industriële look ga je voor een kunststof of marmeren blad. Vergeet niet dat een marmeren tafelblad een flinke investering is. Is dat boven je budget? Dan geeft een kunststof witte of steigerhouten blad op het metalen onderstel dezelfde uitstraling.

Formaten metalen tafels

Metalen tafels zijn in allerlei formaten verkrijgbaar. De keuze van een ronde, rechthoekig of vierkante tafel is afhankelijk van de grootte van de huiskamer. Heb je een grote woonkamer? Dan komt deze goed tot zijn recht als je er grote, opvallende meubelen in zet. Een lange, rechthoekige metalen tafel is dan zeker geen slecht idee!

Heb je een kleine huiskamer? Zet dan een ronde metalen tafel in de eethoek. Waarom? Aan een ronde tafel kunnen meer mensen schuiven dan aan een vierkante tafel. Optisch gezien lijkt een ronde tafel kleiner dan een rechthoekige tafel, maar schijn bedriegt! Aan een ronde metalen tafel met een formaat van 150 cm kunnen met gemak zes tot zeven mensen zitten!

Stoelen bij de metalen tafel

Zonder eetstoelen is een metalen tafel niet compleet. Wat voor stoelen plaats je bij een metalen eettafel? Dit is afhankelijk van het materiaal dat als tafelblad is gekozen. Het tafelblad bepaalt immers de sfeer van de gehele tafel!

Heb je voor een eikenhouten tafelblad gekozen? Dan plaats je daar houten eetstoelen bij met brocante bogen. Ligt er een marmeren tafelblad op het metalen onderstel? Dan kies je een viertal stijlvolle witte, zwarte of donkerblauwe kuipstoelen.

Draagt het metalen onderstel een steigerhouten blad? Dan komen er een paar stoere, metalen eettafel stoelen bij die je met fluwelen zitkussens decoreert voor een vrouwelijke touch!

En, staat er binnenkort een prachtig metalen tafel in de eethoek te shinen? 

Metalen tafel anders: go vintage..

Ben jij wel gecharmeerd van de ultieme industrial look zoals je die veel ziet in ruig aangeklede restaurants en cafés? Creëer die sfeer ook bij jou in huis door een totaal metalen tafel te kiezen met een vintage uitstraling.

Gebruik een oud metalen bureau als tafel! Vroeger werd op kantoren gebruik gemaakt van grote, metalen bureaus met een robuuste uitstraling. Zo worden ze nu ook geproduceerd! En dan met een opzettelijk verweerde look, zodat de metalen tafel lijkt te zijn gekomen uit vervlogen tijden.

Met zo’n metalen tafel in huis laat jij een stoere, industriële sfeer door je inrichting waaien! Plaats er even retro -achtige stoelen bij met een even verweerde look voor een compleet plaatje..

Ben je op zoek naar de ideale metalen tafel voor bij jou in huis? Neem dan een kijkje in de webshop van Westwing. Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Laat je dagelijks verrassen door een nieuw aanbod met hele aantrekkelijke kortingen. En.. vergeet niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier geven style experts en ontwerpers exclusief voor Westwing een kijkje in hun mooi ingerichte huis. Laat je hierdoor inspireren en blijf up to date over de laatste trends!