Meubilair

Meubilair

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorMeubilair

Heb je binnenkort een verhuizing? Zin in iets nieuws in huis? Een interieur make-over misschien? Voor welke situatie je ook staat, het kiezen van meubilair is niet altijd een gemakkelijke taak. Je hebt een bepaalde stijl voor ogen, maar weet niet helemaal hoe je die zelf in huis moet halen. Of je hebt nog geen idee welke kant je met het meubilair op wilt. Ook dat kan..

Ga er zoveel mogelijk op uit en laat je inspireren door de laatste trends! Wat doen bepaalde tafels, stoelen en banken met de ruimte waarin je leeft? Welk effect hebben de kleuren en materialen en ten slotte: van welk meubilair gaat jouw hart simpelweg sneller kloppen? Denk er goed over na, want niets is fijner dan een warm huis waar jij je jezelf voelt, de basis in je leven.

Stijl –staaltje nodig? Welk soort meubilair kies jij?

Zoveel mensen, zoveel wensen, dat blijkt ook als het gaat over het kiezen van een interieurstijl. Met het meubilair laat je zien waar je van houdt en heb je een favoriete stijl gekozen, dan zul je een optimaal woongevoel ervaren.

Bij welk meubilair voel jij je het meest thuis? Een tipje van de stijlen-staal..

  • Bij velen geliefd: de Scandic Style! Niet voor niks bovenaan dit lijstje. Scandinavisch meubilair is eenvoudig, licht en wordt vaak gedomineerd door natuurlijke materialen als hout. Combineer tafels gemaakt van een naturel hout en volgens een eenvoudig design, met witte stoelen en je bent al een heel eind op weg!
  • Country Chic! Dat betekent iets meer tijdloos en heerlijk huislijk. Met country chique meubilair creëer je een inrichting zoals in een groot landelijk huis. Meubilair in zachte tinten, veel wit, gecombineerd met grijs en beige, hout en riet met een vrouwelijke finishing touch, geven elk interieur de sfeer van een gewoonweg gezellig huis waar iedereen zich welkom voelt.
  • Industrieel vintage! Houd je van een iets ruige en stoere look? Ga dan voor industrieel meubilair. Tafels en stoelen die uit een oude fabriek lijken te zijn geplukt, met een versleten, vintage laagje. Veel meubilair van een gebeitst grof hout in combinatie met zwart metaal geeft een moderne, stoere sfeer.

Iets anders? Mix and Match Meubilair!

Mix verschillende stijlen meubilair en jij komt als de meest trendy bewoner uit de verf! Een handige oplossing voor degene die er niet uit komt, of juist voor de echte interieur liefhebber.

Mix bijvoorbeeld:

  • Hout met kunststof
  • Glas met metaal
  • Een Westerse kast met een Oosters bureau
  • Modern met antiek en vintage

Bij moderne, witte banken staat een donkerhouten bijzettafel prachtig! En wat dacht je van Tiroler houten stoelen voorzien van een hartje in de rugleuning en rode kussens bij een retro keukentafel met dunne metalen poten en een kunststof blad? Een heel verrassende combi!

Contrasterend meubilair zorgt als geheel voor balans. Je zult het zien, combineren is een feest voor in huis.

Het complete plaatje: een meubilair styling tip

Voel jij wel iets bij Scandinavisch ingerichte interieurs? Hoe je dat aan moet pakken? Leg de basis in de woonkamer met een houten vloer. Een wit gelakt parket is de ideale ondergrond voor Scandinavisch meubilair. Helemaal met een pastelkleurig geverfde muur. Denk aan mintgroen of een oud roze tint!

Gebruik als kast verschillende houten elementen. Meerdere kratten, van oud hout of juist een strak naturel hout bieden samen genoeg ruimte voor boeken en accessoires. Wissel deze af met groene planten in terracotta potten.

Voor de lichtblauwe bank ligt een groot wit schapenvacht en combineer je met twee verschillende rotan stoelen. Aan de muur hangen huislijke quotes, geschreven in een eenvoudig zwart en wit. Langs de houten tafel staan stoelen met een witte kuipzitting en schuin lopende, houten poten.

Koperen lampen en veel glazen vazen met bloesemtakken maken de Scandic look helemaal af!

En? Genoeg ideeën voor het meubilair bij jou in huis?

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.