Delen

Food_Recipes_3_bnr_top

www.vaneigenkweek.be

Food_Recipes_3_1

ingrediënten

*

1 aubergine
zout
5 tomaten
2 el olijfolie
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 el basilicum
3 el oregano (of 1 el gedroogde oregano)
1 portie mini mozzarellabolletjes
40 gr Parmezaan

BEREIDINGSWIJZE

*

1. Snijd de aubergine in schijfjes van net geen centimeter breed.

2. Leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met zout, zodat het water dat in de aubergine zit vrij komt. Laat 30 minuten liggen en wrijf ze vervolgens droog met keukenpapier.

3. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Snipper de ui en knoflook fijn. Hak de basilicum en oregano fijn.

4. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaten toe en vervolgens de basilicum en oregano. Laat de saus sudderen gedurende 15 minuten tot ze ingedikt is. Tip: In plaats van verse tomaten kan je ook een blik tomatenstukjes gebruiken. Bij verse tomaten kan je een extra theelepel tomatenpuree toevoegen voor meer smaak.

5. Verdeel de tomatensaus over de aubergineschijfjes.

6. Snijd de mozzarellabolletjes in schijfjes en leg ze op de mini pizza’s.
Tip: In plaats van mini mozzarellabolletjes kan je ook een grote mozzarella raspen.

7. Rasp er de Parmezaan overheen en bak in de oven op 180°C gedurende 20 minuten.

8. Haal uit de oven en rasp er nog wat Parmezaan over. Serveer!

 
Navigation_HP_Food-NL

De sales begint vandaag

Aankomende sales