Moderne kroonluchters

Moderne kroonluchters

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorModerne kroonluchters

Maak van de entree van je woning een prachtige ruimte, door te kiezen voor moderne kroonluchters. Zeker wanneer je een hoog plafond in je gang of hal hebt, staan moderne kroonluchters prachtig. Extra verlichting is altijd handig, dus kijk ook eens in je eigen huis rond waar de toevoeging van moderne kroonluchters goed zou staan. Ook boven bijvoorbeeld een houten tafel staan dergelijke lampen erg fraai.

Ondanks dat moderne kroonluchters vaak wat strak vormgegeven zijn, kun je een moderne kroonluchter ook in een klassieker interieur verwerken. Een blanco lampenkap kun je bijvoorbeeld zelf versieren met verschillende patroontjes, zodat deze een klassiekere uitstraling krijgt. Waar in huis kun jij nog wel enige hanglampen gebruiken? Lees snel verder hoe je een kroonluchter in je interieur kunt verwerken.

DIY: moderne kroonluchters in je interieur verwerken

Moderne kroonluchters zijn op verschillende plekken in huis te gebruiken. De gang of hal van je woning is de meest voor de hand liggende plek voor het gebruik van moderne kroonluchters. Hoe romantisch is het echter om iedere avond te gaan slapen onder zo’n prachtige grote kristallen chandelier? Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een aantal kaarsen, kan dit een fraai effect met zich meebrengen.

Plekken voor het gebruik van een kroonluchter:

  • In de hal of gang van je huis;
  • Boven het bed in de slaapkamer;
  • Bij de eettafel of in het midden van de woonkamer.

Een kroonluchter in modern design werkt vaak met led-lampjes, die veel energiezuiniger zijn dan de conventionele gloeilampen. Dit maakt het nog aantrekkelijker om te kiezen voor moderne kroonluchters in huis. Je hoeft immers niet steeds de gloeilampen in de lamp te vervangen.

Moderne kroonluchters voor thuis aanschaffen

Moderne kroonluchters komen in tal van modellen voor. Veel van deze kroonluchters zijn gemaakt van metaal of glas, wat een respectievelijk industriële en moderne look heeft. Ondanks het moderne aspect van de kroonluchters, kun je deze lampen ook prima aan een klassiek interieur toevoegen. Vaak hangen kroonluchters hoog aan het plafond, waardoor het contrast met de klassiekere meubels op de grond niet te groot wordt.

Het verschil in materiaal is echter niet het enige verschil tussen de moderne kroonluchters. Zo heeft de ene kroonluchter bijvoorbeeld twee armen, terwijl andere modellen er drie of zelfs vier hebben. Des te meer armen de moderne kroonluchters hebben, des te klassieker de uitstraling van de lamp ook zal worden.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.