Moderne schilderijen

Moderne schilderijen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorModerne schilderijen

Ben je al een tijdje op zoek naar een prachtig schilderij voor in huis? Dit kan een lastige klus zijn! Het kiezen van een passend schilderij kan soms jaren duren. Je moet verliefd worden op een schilderij en meteen het gevoel hebben: dit schilderij hoort in mijn huis!

Maar voor je aan de zoektocht naar mooie schilderijen begint, moet je eerst weten wat voor kunst je graag in je huiskamer ziet hangen. Heeft je interieur een klassieke stijl? Dan zul je eerder het oog op klassieke schilderijen laten vallen. Is het huis strak en clean ingericht? Dan hebben moderne schilderijen de voorkeur!

Geschiedenis moderne schilderijen

Wat zijn moderne schilderijen

Eigenlijk is ‘moderne kunst’ een heel breed begrip. Gestart in de 20e eeuw tot halverwege de jaren zestig van de de vorige eeuw was de stroming van de moderne kunst razend populair.

Bekende schilders begonnen te experimenteren met de zichtbare werkelijkheid op schilderijen. Zo zie je in de meeste schilderijen dat er vooral is gespeeld met abstracte vormen en kleuren.

De kijker van het schilderij mag zijn of haar eigen fantasie gebruiken om te bedenken wat hij of zij ziet! Een nieuwe vorm van het interpreteren van kunst!

Moderne schilderijen: van acryl tot olieverf

Moderne schilderijen hebben veel liefhebbers over de hele wereld. Exposities met moderne kunst worden goed bezocht en hangen bekende replica’s bij veel mensen in huis! Ook levert een modern schilderij op een kunstveiling veel geld op.

Mensen zijn bereid om voor moderne kunst te veel te betalen. Zo worden er regelmatig veiligen gehouden met moderne schilderijen. Maar moderne schilderijen kunnen ook heel betaalbaar zijn waardoor jij thuis ook moderne kunst aan de muur kunt hangen!

Moderne kunstenaars

De bekende schilders van moderne schilderijen zijn:

  • Salvador Dali;
  • Piet Mondriaan;
  • Karel Appel;
  • Henri Matisse.

Elke schilder – of kunstenaar – is met zijn specialiteit bekend geworden bij het grote publiek. Waar staan deze kunstenaars om bekend?

  • Schilderijen van Henri Matisse zijn kleurrijk en vol met bloemen;
  • Piet Mondriaan daarentegen gebruikte veel abstracte vormen en een paar kleuren als basis in zijn schilderijen;
  • Karel Appel schilderde figuratief en maakte vormen en zijn bekende contourlijnen;
  • De extravagante Salvador Dali speelde met surreële ideeën en maakte moderne schilderijen waar hij zo bekend mee is geworden.

Keuze modern schilderij

Wanneer weet je dat een modern schilderij in jouw huis past? Vandaag de dag zijn er ook andere kunstenaars die moderne schilderijen maken. Een replica van een bekende kunstenaar hoef je dan ook niet in huis te hebben hangen.  Het is juist leuker om voor onbekend modern schilderij te kiezen dat niet alleen bij jou vragen oproept, maar ook bij je gasten!

Moderne prints zijn een uitkomst. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Groot voordeel: zo kun je blijven afwisselen.

Ga voor een abstract en kleurrijk schilderij of voor een surreëel landschap met basiskleuren. Zo bekijk je jouw muur elke dag met andere ogen!

Elk schilderij aan de muur is een echte toevoeging aan je interieur! En, het leuke is: een modern schilderij roept bij iedereen vragen op. Je hebt gegarandeerd een leuk gespreksonderwerp voor bij het diner!

Tip! 

Ben je net verhuisd naar een nieuw kantoor? Decoreer de muren met moderne schilderijen! Of hang een groot schilderij op in de hal dat bij binnenkomst gelijk wordt opgemerkt! Een schilderij geeft het kantoor een professionele uitstraling! Zorg dus altijd voor kunst aan de muur!

Moderne schilderijen in je winkelwagen

Met moderne schilderijen aan de muur geef je je interieur een andere uitstraling! In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen. Laat je inspireren en wie weet voeg je nog wel meer toe aan je huis dan alleen moderne schilderijen!