Moderne tafels

Moderne tafels

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorModerne tafels

Een stel moderne tafels kunnen je interieur een heel andere stijl en feel geven. Ben je toe aan iets anders? Een nieuwe twist in jouw huiskamer of een modern en opgeruimd tintje in je ietwat té huiselijke en rommelige woonkamer? Eén of twee moderne tafels kunnen hier heel eenvoudig verandering in brengen.

Zet bijvoorbeeld een grote, robuuste moderne eettafel in jouw eethoek en match er een bijpassende bijzettafel bij op een andere plek in jouw kamer. Nu nog een stel nette eetkamerstoelen en jouw huiskamer oogt meteen helemaal anders! Hoe je moderne tafels het leukst combineert, ontdek je zo meteen als je verder leest.

Tafels moderne stijl

Het verschilt nogal wat mensen nou eigenlijk precies echt moderne tafels vinden. Is dat per se een tafel met chroomkleurige poten, een glazen tafelblad of een compleet hoogglans witte tafel? Of kunnen houten tafels ook moderne tafels zijn?

Een tafel kan modern zijn op tal van verschillende manieren. Over het algemeen zijn moderne tafels strak vormgegeven en hebben ze een exclusiever design. Moderne tafels zijn vernieuwend en apart. Ze kunnen heel trendy zijn, maar zodra een moderne trend meer wordt toegepast in moderne tafels, is het alweer minder modern en exclusief. Hoe dan ook: met een mooie, strakke tafel in je interieur krijgt jouw huis een nette en stijlvolle uitstraling.

Combi’s van moderne tafels

Moderne tafels kunnen heel eenvoudig gecombineerd worden met andere stijlen, want een tafel die rechttoe, rechtaan is, laat zich gewoon gemakkelijk combineren. Wil je een huis waar toch wat eenheid is? Gebruik dan de volgende tips bij de restyling van je huiskamer met moderne tafels:

  • Stoelen: voor meer eenheid in je huiskamer, met onder meer je zithoek, combineer je moderne tafels met contrasterende stoelen. Laat bijvoorbeeld de kleur van je tapijt of banken terugkomen in je stoelen óf in je tafel. Donkere banken? Dan kun je dus zowel met een donkere tafel als met donkere stoelen eenheid creëren in je woonkamer.
  • Kasten: een voor de hand liggende manier om voor eenheid te zorgen in je woonkamer, is door al je meubels in dezelfde stijl te kiezen. Bij moderne tafels zoek je dus ook moderne kasten, in dezelfde kleur en met dezelfde vorm. Hierdoor kan het helaas ook saai worden in je woning, dus probeer jouw moderne tafels eens te combineren met andere kasten! Ga bijvoorbeeld voor ruwe houten meubels, terwijl je een donkere granietlook tafel hebt of combineer hoogglans wit met steigerhout of glas.
  • Banken & fauteuils: het leukst is om niet standaard de kleuren van je banken te laten terugkomen in je eetkamerstoelen, maar om juist de kleuren van je zithoek terug te laten komen in je tafel. Zo is het een geheel, maar is het niet alsof je interieur zo uit een showroom komt.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.