Mok

Mok

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorMok

Sommigen hebben een hele verzameling ervan. We doen het vaak cadeau, krijgen het vaak cadeau en drinken er het liefst ons bakkie leut of groene thee uit. De mok is een essentieel stuk servies geworden in onze keukenkast!

De mok is een veelzijdig voorwerp dat tegelijkertijd ook heel goed als design woonaccessoire gebruikt kan worden. Wellicht heb je voor jezelf aan eentje genoeg, maar waarom verblijd je ook je gasten niet met hun eigen vaste mok?

Waarom de mok?

Je kunt allerlei kanten op met het uitkiezen van een mok. Het is bij uitstek het meest geschikte voorwerp om thee en koffie uit te drinken. De mok heeft een groot oor om aan vast te houden en een lekkere, dikke rand voor het ultiem drinkgemak. Ook de inhoud van een mok zorgt ervoor dat je lang kunt genieten van jouw warm drankje!

Soorten mokken

De mok is te verdelen in twee specifieke typen:

  • De koffiemok
  • De theemok

Koffiemok

Over het algemeen is de koffiemok een iets robuuster en statischer vormgegeven mok dan een theemok. Het heeft een groter oor en loopt qua bekervorm vaak tot altijd recht omlaag. De koffiemok wordt doorgaans gemaakt van aardewerk, waardoor de mok ook iets zwaarder en robuuster aanvoelt.

Theemok

De theemok is een iets eleganter type mok. In plaats van alleen aardewerk, is deze mok ook verkrijgbaar in keramiek en glas. In vergelijking met de koffiemok, heeft de theemok over het algemeen een kleiner oor om aan vast te houden en loopt de vorm van de beker wat spitser af. Dit gebeurt met een zachte glooiing. Mede door de keuze uit andere materialen is de theemok een stuk lichter en daarom erg gebruiksvriendelijk voor een lekkere high-tea met vriendinnen!

Zoveel keus!

De variatie op de mok is erg groot. Qua maat varieert de keuze van een kindermaat mok tot aan de XL voor een extra boost caffeïne in de ochtend. Daarnaast kun je kiezen voor een mok met een uitsparing voor een thee- of gebaklepeltje. Deze uitsparing zit vaak in het oortje, waardoor je altijd het lepeltje bij de hand hebt, waar je ook naartoe gaat. Ook is de mok uitbreidbaar met een schotel om op te plaatsen. Schaf je een schotel aan in precies dezelfde stijl als de mok? Of ga je juist voor de contrasterende look?

Smaakzeef

Een andere uitbreiding voor jouw mok is de zeef. In deze zeef kun je jouw theekruiden of koffiebonnen doen en de zeef in het water dippen. Op deze manier geef je de kleur- en smaakstoffen af aan het water en heb je binnen enkele ogenblikken de juiste sterkte koffie of thee!

Design alternatieven

Om het thee- of koffiedrinken extra interessant te maken, kun je ervoor kiezen een mok te gebruiken met opdruk. Denk aan een mok met jouw eigen naam erop gedrukt, of een mok met foto of figuur. Dit is vooral voor de kids een erg leuke feauture. Laat hen drinken uit een mok waar hun favoriete tekenfilmfiguur op afgebeeld staat!

De mokkenboom

Deze laatste varianten op de mok kunnen heel goed als interieuraccessoire dienen. Als je een verzameling hebt van meerdere mokken, kun je deze ophangen aan een mokkenboom. De mokkenboom is vaak gemaakt van hout of aluminium en heeft, net als een boom, meerdere ‘takken’ waar je je mokken aan kunt ophangen. Een heuze design eyecatcher dus! Plaats deze mokkenboom op de eettafel, waar iedereen altijd zijn of haar gewenste mok vanaf kan pakken.

Ophangrek

Een andere manier van jouw mokkenset presenteren, is aan het ophangrek. Als je een set mokken in hetzelfde thema hebt, kun je die mooi tentoonstellen aan zo’n ophangrek aan de muur. Ga je voor de symmetrische look of hang je iedere mok op een andere plek? Misschien ook wel een enkele mok op z’n kop voor een dynamisch en speels effect!

Een set mokken in huis is dus echt nodig voor de ultieme drinkbeleving van jouw kopje thee of koffie. Geniet ervan!