Molton

Molton

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorMolton

Slapen doe je elke dag en is erg belangrijk voor je gezondheid. Daarom is comfortabel beddengoed van essentieel belang. Beddengoed van molton is zacht, warm en neemt lichaamsvocht goed op. Registreer je gratis bij WESTWING en koop je molton beddengoed en andere artikelen voor in en rond het huis met korting.

Warm en comfortabel

Moltons zijn gemaakt van katoen en in de meeste gevallen wit. Het verschil tussen een molton laken en een gewoon laken is onmiddellijk waarneembaar. Molton is namelijk lekker zacht en doet wollig aan. De katoenen stof wordt zacht gemaakt door de bovenste vezels kapot te trekken. Naast de toegenomen zachtheid, zorgt het proces van moltonneren ook dat hoeslakens, kussenslopen, topdekken en matrasbeschermers vocht opnemen. Zijn er nog meer voordelen aan molton beddengoed? Jazeker! Molton beddengoed is namelijk gemakkelijk op een hoge temperatuur te wassen. Maak je dus geen zorgen over het lichaamsvocht dat in het molton is getrokken. Eén wasbeurt per maand, of in de zomer misschien nog vaker, en je slaapt altijd in een fris bed! Voor een comfortabele nachtrust en optimale hygiëne slaap je met een molton hoeslaken, matrasbeschermer en kussensloop. In de winter leg je voor extra warmte en isolatie een topdek van molton op je bed!

Bescherm je matras

Dat molton zo geschikt is om te gebruiken als beddengoed komt doordat het goed vocht opneemt. Tijdens het slapen verlies je namelijk veel vocht en huidvetten. Het zweet trekt in de lakens en als je niet oppast, dan trekt het lichaamsvocht ook in de matras. Omdat matrassen behoorlijk prijzig kunnen zijn en zeer moeilijk te reinigen, wil je er zo lang mogelijk plezier van hebben! Daarom is het verstandig om een molton matrasbeschermer te gebruiken om de duurzaamheid te verhogen. Een molton matrasbeschermer houdt neemt het vocht op, gaat huisstofmijt tegen en is anti-allergisch. Als het molton voor 100% uit katoen bestaat, dan is het ook nog eens brandwerend! Om altijd verzekerd te zijn van een fris, warm en zacht bed, zorg je dat je altijd twee moltons in huis hebt. Zo kun je je beddengoed op ieder moment verschonen en hoef je niet te wachten totdat de was helemaal is opgedroogd.