Muffinvorm

Muffinvorm

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorMuffinvorm

Als het buiten kouder wordt, is het tijd om het binnen gezellig te maken. En hoe kun je dat beter doen dan door gezellig de keuken in te duiken? Het is tijd om te bakken! Met de feestdagen maak jij gewoon je eigen taart of muffins. Leuk om te doen en lekker om op te eten. Een muffinvorm is hiervoor onmisbaar in jouw keuken.

Ga jij voor een muffinvorm voor 12 cakejes of kies je voor een cupcake bakvorm van 24? Er is keuze genoeg uit verschillende muffinvormen. Een muffinvorm met anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je de muffins na het bakken gemakkelijkuit het cupcake bakblik kunt halen. Of ga voor een siliconen muffinvorm, erg handig in gebruik én oven- en vaatwasbestendig.

Verrukkelijke muffins in 5 stappen:

In slechts 5 stappen maak jij heerlijke muffins in een muffinvorm.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Meng 300 gram bloem, 80 gram suiker, 2 theelepels bakpoeder en een klein beetje zout.
  3. Klop 2 eieren in een andere kom en voeg hier 175 milliliter melk en 100 gram boter aan toe.
  4. Voeg de mengsels bij elkaar en klop tot een glad mengsel.
  5. Vul de muffinvorm en zet deze ongeveer 15 minuten in de oven. Controleer of de muffins goed zijn door er even met een vork in te prikken. Als er niets aan de vork plakt, kun je de bakvorm met muffin uit de oven halen.

Tip!
Vind je standaard muffins wat saai? Snijd dan appel in kleine blokjes en voeg deze samen met een paar theelepels kaneel toe aan het beslag. In plaats van appel kun je natuurlijk ook kleine stukjes chocolade toevoegen. Voor gezondere muffins voeg je minder suiker toe en meng je blauwe bessen of gedroogde cranberries door het beslag. Zorg er wel voor dat je dit goed verdeelt in de muffinvorm.

Zoet & glanzend

Om de muffins helemaal af te maken, versier je ze met verschillende toppings. Laat de muffins wel eerst even afkoelen in de muffinvorm.

  • Glanzend glazuur is erg aantrekkelijk en heerlijk zoet. Het wordt meestal gemaakt met water en poedersuiker en geeft een zoete, suikerachtige laag op de cupcake.
  • Wil je jouw cupcakes leuk versieren zonder ze nóg zoeter en calorierijker te maken? Vers fruit doet het in dat geval ook goed. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, kersen of blauwe bessen. Of snijd een plakje banaan in een leuke vorm.
  • Strooisels voor over de cupcake zijn er in allerlei soorten: van gekleurde hagelslag tot cakeglitters. Smeer een laagje boter of glazuur over de cupcake en strooien maar!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.