Nietmachine

Nietmachine

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorNietmachine

Ben je regelmatig in de weer met papier? Is je administratie een chaos geworden? Dan mag een nietmachine natuurlijk niet op je bureau ontbreken!  

Een nietmachine is zo’n typisch ding dat je ineens nodig hebt en dat je dan niet in huis blijkt te hebben. Of de nietjes zijn op. De nietmachine doet zijn naam dan wel heel letterlijk eer aan…

De komst van de nietmachine

Nietjes zitten ongemerkt in heel veel dingen. De krant die je op zondag leest, in sommige tijdschriften of boekjes, in opschrijfboekjes, in de tentames die je vroeger moest maken op school. Nietjes en nietmachines zijn stiekem overal!

De nietmachine zoals wij ‘m nu kennen, klein en handzaam, heeft een lange geschiedenis. De nietmachine was toen ‘ie werd uitgevonden en groot, log apparaat. Meerdere vellen papier op elkaar nieten was lastig en na elk nietje moest je er opnieuw een nietje in doen. Omslachtig!

Het duurde nog jaren voordat de nietmachine het apparaat werd zoals wij ‘m nu kennen. Je stopt er meerdere nietjes in en kun aardig wat vellen papier aan elkaar vastmaken zonder je volledige lichaamsgewicht in de strijd te hoeven gooien.

Hippe nietmachines

Wie denkt dat de nietmachine er alleen in saaie uitvoeringen is, heeft het mis! Je kunt je bureau er echt een vleugje design of een dikke vette knipoog mee geven. Van een witte nietmachine met een gouden randje tot een nietmachine in de vorm van een nijlpaard, het is allemaal te vinden.

Het is leuk om al je bureau accessoires in dezelfde stijl te halen, dit geeft een gevoel van rust en tegelijkertijd worden het daardoor echte eye catchers. Ga voor een nietmachine, pennenbakje en schaar in koper of een knalkleur. Of combineer een witte nietmachine met witte accessoires en marmer voor een chique look.

Kleurrijke administratie

Geef die saaie administratie een fleurige noot door te kiezen voor gekleurde nietjes. Zo ziet de boel er niet alleen wat gezelliger uit, maar het maakt je administratie ook herkenbaar. Nietmachine in een leuk kleurtje en je wordt bijna vrolijk van het doen van je administratie… bijna!