Notitieboek

Notitieboek

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorNotitieboek

Voor al je ideeën, kleine notities of aantekeningen is een notitieboek een onmisbaar accessoire op je bureau! Je hebt overzicht van al je notities en je hebt geen last van rondslingerend papier.

Een notitieboek is niet alleen een handige bureau accessoire, maar ook een hip item dat gezien mag worden! Investeer in een notitieboek dat lang mee gaat en een leuke omslag heeft. Zo decoreer je niet alleen je bureau, maar krijg je ook zin om je aantekeningen in een notitieboek te schrijven!

Formaten notitieboek

Een notitieboek heb je in drie verschillende formaten. Zo heb je boekjes en schriften in a5, a4 en a3 formaat. Nu is de vraag: welk grootte past het best bij jouw werkzaamheden?

  • Een notitieboek van a5 of a4 formaat is handig in een handtas of rugzak mee te nemen. Zo kun je ‘m altijd en overal gebruiken!
  • Heb je liever een groot notitieboek voor op je bureau? Ga dan voor een notitieboek van a3 formaat! Zo heb je een beter overzicht van al je notities!

Papiersoort voor in het notitieboek

Niet alleen het formaat van een notitieboek is belangrijk, maar ook het soort papier dat in het notitieboekje zit! Wat ben jij van plan om in je notitieboek te noteren?

  • Is het voor losse notities of schetsen? Velletjes blanco papier in je notitieboek is dan zeker een aanrader! Zo heb je een lege vellen om al je creaties op te tekenen!
  • Gebruik je het voor al je losse aantekeningen? Schrijf deze op in een notitieboek met lijntjes papier. Dit oogt netter en dan hoef je bij het schrijven geen rekening te houden met denkbeeldige lijnen!

Soorten notitieboeken

Van een saai bureau accessoire naar een gewild item: een notitieboek hoort vandaag de dag ontworpen te zijn met een aantrekkelijke omslag! Je hebt notitieboeken van verschillende materialen.

Zo kun je kiezen uit  een:

  • leren notitieboek
  • halfleren notitieboek
  • papieren notitieboek

Ook heb je de keuze uit notitieboeken met een gelijmde rug of een ringband. Wat is het verschil? Met een ringband kun je een notitieboek gemakkelijk omklappen en op één kant op tafel neerleggen. Voor schetsen werkt een notitieblok met ringband veel fijner dan één met een gelijmde rug. De reden? Het notitieboek klapt dan niet snel dicht!

Voor een professionele look ga je voor een leren notitieboek. Het is stevig, het gaat niet snel kapot en het geeft een luxe uitstraling! Dit staat niet alleen leuk als bureau accessoire voor op je werk, maar ook voor in huis. In een modern ingerichte studiekamer geven leren notitieboeken een klassieke twist aan de kamer!

DIY: Maak je unieke notitieboek zelf

Heb je nog een notitieboek van vroeger liggen? En vind je de kaft niet meer zo mooi? Maak dan zelf een unieke omslag.

  • Heb je een klein a5 formaat thuis? Ga dan eens op zoek naar een stuk kaftpapier in een neutrale kleur. Leuk deze op met inspirerende quotes of grappige teksten. Zo kan je weer trendy de dag door komen op school of op werk.
  • Of heb je een notitieboek in een a4 of a3 formaat? Dan kan je deze ook gaan opleuken met een gave leren kaft. In een witte, bruine of zwarte tint. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een patroon of voor een neutrale look.

Tip!

Maak de nieuwe kaft voor je notitieboek zo, dat je deze ook meerdere keren kan gaan gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld het papier helemaal volgeschreven hebt. Zo kan je telkens opnieuw een nieuw gelinieerd of blanco schrift in je unieke kaft schuiven.

Bureau accessoires

Aan alleen een goed notitieboek heb je niet genoeg! Op je bureau horen ook andere artikelen te staan die je werkzaamheden iets gemakkelijker maken! Een bakje met pennen, post-its, een nietmachine, een perforator en wat plakband. Om ervoor te zorgen dat je geen chaos op je bureau krijgt, kun je alle bureau accessoires in dezelfde kleur kopen!

Schrijf al je notities op in een fijn notitieboek naar keuze!

Op zoek naar meer inspiratie om je werkplek trendy en naar jouw smaak in te richten? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop.