Oostenrijkse eethoek

Oostenrijkse eethoek

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorOostenrijkse eethoek

In Oostenrijk weten ze wel wat gezellig dineren is. Ze hebben hier niet voor niets een speciale eethoek voor uitgevonden. Bij de Oostenrijkse eethoek zit iedereen dicht naast elkaar. Zo kan iedereen in een intieme sfeer zijn ontbijtje, lunch of avondeten nuttigen. Erg gezellig zo vlak naast elkaar!

In plaats van allemaal losse stoelen rondom een eettafel, heeft een Oostenrijkse eethoek altijd minimaal één bank. Op een bank zit je dichter naast elkaar dan op losse stoelen. Hierdoor ga je sneller met elkaar in gesprek. Bovendien ziet zo’n gezellige bank in de eethoek er veel leuker uit. Lees verder en ontdek hoe je een Oostenrijkse eethoek maakt die übergezellig is.

oostenrijkse eethoek kerstdecoratie geruit tafelkleed

Op de bank

Een Oostenrijkse eethoek in Oostenrijk vind je meestal in of aan de keuken. De eethoek is eigenlijk bedacht om ruimte te winnen. Door de bank, die meestal in een hoek als hoekbank geplaatst wordt, neemt deze eethoek namelijk veel minder plaats in beslag. Het is eventjes doorschuiven als je met z’n allen in de Oostenrijkse eethoek wil plaatsnemen, maar dat heeft ook wel weer wat.

Het model van de Oostenrijkse eethoek is compact en daardoor oogt én is de eethoek lekker knus. Als je weinig plaats hebt voor een eethoek met tal van stoelen, kies je dan ook beter voor een gezellige, ruimtebesparende Oostenrijkse eethoek.

De hoekbank voor iedere kamer

De Oostenrijkse hoekbank is ideaal voor de eethoek, maar waar deze eethoek zich bevindt, dat is om het even. De ene keer wordt hij in de woonkamer gezet, de andere keer juist in de eetkamer. Ook zie je de Oostenrijkse hoekbank in vele keukens, maar betreft dit vaak wel wat kleinere varianten. Heb jij een model gekocht dat uit te breiden is, dan kun je zelfs later nog beslissen om de hoekbank in een andere kamer te positioneren om zo extra ruimte te creëren of juist ruimte te besparen.

Voordat je een exemplaar uit gaat zoeken, is het handig om te weten hoeveel mensen je in de eethoekk kwijt wilt kunnen. Ga je voor een driezits of kies je voor een vier-delige variant? Past het steigerhouten model beter bij je huidige meubels of ben je specifiek op zoek naar een passende kleur bruin? De mogelijkheden zijn er, dus neem niet te snel genoegen, maar blijf zoeken naar de ultieme hoekbank!

oostenrijkse eethoek houten eettafel

De vele voordelen van de Oostenrijkse hoekbank

Deze hoekbank met Oostenrijkse roots is van alle markten thuis. Groot, klein, breed, smal, zelfs daar blijft het niet bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende voordelen van de Oostenrijkse hoekbank?

  1. Bekleding: Met kussens en andere soorten bekleding zorg je tegelijkertijd voor comfort en uitstraling. Ga je voor dikke, klassieke kussens of voor subtielere, moderne varianten?
  2. Multifunctioneel: Schuif je je eettafel even aan de kant, dan biedt de Oostenrijkse hoekbank een eenvoudige manier om wat extra zitplaatsen te creëren op feesten en partijen.
  3. Binnen en buiten: Naast de woonkamer, eetkamer en keuken, is ook de tuin voor de Oostenrijkse hoekbank een vruchtbare plek. Sommige modellen zijn speciaal ontwikkeld om goed tegen weer en wind te kunnen, waardoor je ze het gehele jaar buiten kan laten staan.

Een Oostenrijkse eethoek zelf maken

Een Oostenrijkse eethoek kun je natuurlijk ook helemaal personaliseren. Daarom is het leuk om zelf zo’n eethoek te maken, zodat je toch nog met de nieuwste trends mee kunt gaan.

  • Maak de eethoek van steigerhout.
  • Maak zelf kussens voor op de bank of maak een keuze uit kussens in de winkel. Ga voor kussens met een trendy printje en moderne kleur.
  • Plaats moderne stoelen aan de andere kant van de tafel. Leuke stijlen voor stoelen bij de Oostenrijkse eethoek zijn brocante, barok en de industriële stijl.
  • Een Oostenrijkse eethoek kan er zonder accessoires een beetje kaal uitzien, door de grote hoeveelheid hout die gebruikt wordt voor de bank, tafel en/of stoelen. Fleur de tafel daarom op met warme accessoires, zoals bloemen of plantjes. Heb je industriële stoelen? Dan zijn cactussen met of zonder stolpen ook erg leuk!
  • Kies voor laaghangende lampen boven de eettafel.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.

oostenrijkse eethoek hertjesdecoratie theedoek