Oosterse lantaarn

Oosterse lantaarn

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorOosterse lantaarn

Hou je van magie? En mag het bij jou in huis best iets sprookjesachtiger? Jij bent in principe niet zo van het ‘too much’, maar maakt het wel graag iets warmer en gezelliger in huis? Of kijk je uit naar een leuke mix van stijlen? Begin dan klein, begin met Aziatische accessoires zoals een Oosterse lantaarn.

Met een Oosterse lantaarn breng je de warmte van landen als India of Marokko in een handomdraai bij jou in huis of tuin. Deze typische sfeermaker laat zelfs zonder brandende kaars of lamp jouw interieur op magische wijze stralen.

Voor welke Oosterse lantaarn ga jij?

Denk je aan een Oosterse lantaarn, dan kun je daar veel betekenis aan geven. Is de uitstraling over het algemeen hetzelfde, een Oosterse lantaarn kent vele varianten.

De meest bekende Oosterse lantaarns:

  • Die uit India! Dat is een vierkante lantaarn met rond dakje. Deze Oosterse lantaarn staat zoals een Indiaas paleis! Maar dan met een zilverkleurig, rijk versierd frame, of een metalen frame met een mooi filigraan patroon waarmee een prachtig lichtspel op de muren ontstaat.
  • De Marokkkaanse lantaarns! Arabische lampen zijn vaak voorzien van een kleurrijk mozaïek of gekleurd glas. Deze lantaarns worden vaak als hanglamp gebruikt.
  • Een Japanse lantaarn is als een Boeddhistische tempel, maar dan van grijs beton en in het klein. Een fijne, Oosterse lantaarn voor in de tuin!

Styling met Oosterse lantaarns

Elke soort Oosterse lantaarn geeft zijn eigen finishing touch aan de sfeer. Bedenk dus welke kant je het in huis op wilt laten gaan, voor je een keuze maakt! Een paar styling tips met een Oosterse lantaarn:

  1. Happy Hippy? Op zoek naar de nonchalante sfeer uit de seventies? Ook dat lukt met een Oosterse lantaarn. Kies een Marokkaanse variant met gekleurd glas en plaats deze op een zilverkleurig dienblad met andere kaarsjes op een vrolijk gekleurde, Marokkaanse poef.
  1. Meer modern, maar even magisch? Ga voor een effen witte of zwarte, Oosterse lantaarn met filigraan patroon. Die komt meestal in een strakke kokervorm, maar is door de vele gaatjes in het metaal net zo krachtig qua sfeer als iedere andere Oosterse lantaarn. Plaats meerdere van deze zelfde soort lantaarns bij elkaar op een sidetable, naast een grote vaas gevuld met simpele takken.

Duizend en één nachten met een Oosterse lantaarn

Betover de tuin met Oosterse lantaarns! Staat er een zomerfeest gepland, of wil je juist tijdens de donkere dagen in de winter meer plezier beleven aan het uitzicht naar buiten?

Plaats Oosterse lantaarns achter elkaar langs het tuinpad, of creëer je eigen route. Zo droom je automatisch weg naar de sprookjesverhalen rond Duizend en één nacht.

Met een Oosterse lantaarn geef je waar dan ook de basis voor warmte, gezelligheid en een sfeer vol magie!

Shop het bij Westwing

Waar kun je voor een fijne prijs een fancy Oosterse lantaarn vinden? Nou, bij Westwing! Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan Oosterse lantaarns. Denk aan lantaarns met mozaïek, Japanse lantaarns en prachtige lantaarns uit India.

Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw Oosterse lantaarn is nog maar één klik bij je vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.