Oosterse tafellamp

Oosterse tafellamp

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorOosterse tafellamp

Ben je weleens in een leuk Oosters theehuis geweest? Veel mensen associëren de oosterse en Chinese cultuur met veel gezelligheid en warmte. Om deze oosterse cultuur ook in je eigen huis te verwerken, kun je kiezen voor een oosterse tafellamp. Een tafellamp met een oosters tintje is een subtiele toevoeging aan je accessoires, waardoor deze niet te nadrukkelijk aanwezig zal zijn in je interieur. Oosterse tafellampen passen zowel bij een modern als een klassiek interieur.

Naast een oosterse tafellamp kun je natuurlijk ook kiezen voor andere lampen, zoals hanglampen of vloerlampen. Het voordeel aan tafellampen in de oosterse, Arabische stijl, is dat je ze overal in huis kunt gebruiken. Zet de lamp bijvoorbeeld op een nachtkastje naast je bed of op het dressoir naast je tv in de woonkamer. Lees snel verder hoe je een oosterse tafellamp zelf kunt maken. Dit is makkelijker dan je wellicht dacht!

DIY: een oosterse tafellamp maken

Voor het maken van een oosterse tafellamp heb je weinig nodig. Je kunt het vergelijken met het maken van een ouderwetse lampion. Zorg voor een mooi zilveren blik in het juiste formaat, een hamer en wat spijkers in verschillende formaten. Tijd om aan de slag te gaan en je eerste eigen oosterse tafellamp te maken.

  1. Om de tafellamp straks in een keer te kunnen maken, is het belangrijk om eerst met een stift of pen aan te geven waar de gaatjes moeten komen.
  2. Sla vervolgens met een hamer en spijkers op de aangegeven stipjes, zodat het blik steeds meer een oosterse tafellamp wordt.
  3. Hang er tot slot een lampje op batterijen in, of maak van je oosterse tafellamp een lantaarn met een kaarsje.

Tip: combineer de gaatjes in verschillende groottes. Teveel grote gaten kan het gezellige effect van een oosterse tafellamp wegnemen.

Waar gebruik jij de oosterse tafellamp?

Een oosterse tafellamp geeft doorgaans minder licht aan de omgeving af dan andere lampen. Enerzijds maakt dit de oosterse tafellampen ontzettend gezellig, anderzijds is de lamp hierdoor niet handig als je er bijvoorbeeld een boek of tijdschrift bij wil kunnen lezen. De meeste mensen gebruiken de lamp in de woon- of slaapkamer. Zeker in de slaapkamer kan een oosterse tafellamp het begin vormen van een romantische avond. Het sfeervolle licht van een oosterse tafellamp draagt namelijk bij aan een gezellige en fijne sfeer in je slaapkamer.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.