Open kast

Open kast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorOpen kast

De open kast; een oude bekende, en de beste vriend van elk 'open space' interieur. In zijn simpele schoonheid is hij wellicht het meest veelzijdige meubelstuk dat je kunt bezitten. De combinatie van open vakken en gesloten deurtjes of achterwandjes maakt dat een open kast er altijd levendig uit ziet in je huis. En er is geen plek waar je woonaccessoires beter in uit komen!

Veel kasten kunnen een wat zware indruk geven, maar een open kast zegt "Ruimte!" , "Luchtigheid!". Gebruik je hem als wandmeubel of als scheidingswand? Hij is van alle kanten even mooi, dus kies jij maar!

design open kast roze muur

Welke type open kast kies jij?

Door het grote aanbod aan open kasten, is het niet altijd even makkelijk om het juiste model uit te zoeken. Zorg er in ieder geval voor dat je meubel qua design aansluit bij de rest van je interieur. Ook de hoogte en breedte van de open kasten spelen hier een belangrijke rol in. Je wilt immers niet dat je kast te nadrukkelijk in je interieur aanwezig is.

Wanneer je nog twijfelt over de hoogte, zorg dan dat de hoogte van de open kasten ofwel aansluit bij het plafond, of dat hier een groot gat tussen zit. Een gat van bijvoorbeeld maar tien centimeter, kan een rommelige uitstraling aan de open kasten geven.

lage open kast met accessoires

Speel met je open kast

Natuurlijk is de kast tegen elke muur en in iedere kamer een schitterend meubel. Maar als je een bestemming voor je open kast in huis vindt die nét eventjes wat méér jouw persoonlijkheid weergeeft… Dat is toch perfect?

  • Je kent hem al als room divider. Geef er nu maar eens een twist aan! Zorg dat je eventuele deurtjes en achterwand aan beide kanten monteert. Zo is hij van twee kanten toegankelijk en is je kast ineens veel dynamischer!
  • De open kast maakt van een leeg trappengat een kunstwerk! Er zijn verschillende modellen die zich prima in de hoogte op elkaar laten schroeven. Een prachtige manier om je fotogallerij te verwezenlijken. En denk eens aan dat prachtige schaduwspel?!
  • Een gewone deuropening in het midden transformeert in een prachtige triomf boog wanneer je er een open kast omheen bouwt. Ideaal als boekenkast, maar ook een uitstekende opberger voor in de slaapkamer Met wat mooie manden zijn je tijdschriften of accessoires snel uit het zicht!

open kasten ingebouwd

Open kasten geven licht en ruimte in je huis. Maar tegelijkertijd heb je ook de kans dat het er rommelig uitstraling geeft. Probeer daarom open kasten in een lichte tint, bijvoorbeeld in het wit, in je huis te plaatsen. Em zorg voor een ton sur ton inrichting van de kast, zo creëer je een rustige ruimte om dit meubel heen.

Ook kun je met accessoires je open kast een item van belang in de kamer maken; je maakt er zo je eigen galerij mee. Voorbeelden van accessoires die je in de vakken van de open kast zou kunnen gebruiken, zijn onder meer:

  • Zilveren kandelaars, voor een klassiek tintje aan de kast;
  • Vrolijke bloempotten met kleine plantjes, voor een natuurlijke uitstraling;
  • Antieke voorwerpen van vroeger, zoals een oud klokje.

open kast van houten kratten

Open kast DIY

Ga zelf aan de slag en creëer je eigen open kast! Zo heb jij thuis een super origineel meubelstuk waar je met trots en voldoening naar kunt kijken. Wat vind je van deze ideeën?

  • Die stoere houten appelkratjes in de schuur? Die maken een verassende open kast! Het enige vereiste is dat de hoogte van iedere krat in elke rij gelijk is; het is juist heel geinig dat de kratten niet allemaal even lang zijn en zo de zijkanten een beetje grillig van vorm maken.
  • Kies mooie dikke wandplanken en bevestig die aan de muur. Het ‘open kast’ idee bereik je door mooi op maat gezaagde berken stammetjes tussen de planken te bevestigen. Je kunt natuurlijk ook een andere onbewerkte boomsoort gebruiken, maar berkenhout is door haar patroon en kleur zeer bijzonder. Daarnaast is de bast niet zo ruw.
  • Op dezelfde manier kun je ook een geweldige open kast maken met mooi gevormde flessen! Kies voor dezelfde flessen; qua vorm en kleur geeft dat rust en je hoeft je geen zorgen over de hoogte te maken. Spéél met de afstand tussen de flessen; het hoeft niet symmetrisch!

Op een open kast raak je nooit uitgekeken. En met alle elementen die er vandaag de dag bij te kiezen zijn ben je nooit om een nieuw idee verlegen!

donker houten open kast

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.