Ophanghaken

Ophanghaken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorOphanghaken

De meeste mensen hebben een grote hoeveelheid thee- en keukendoeken voor in de keuken. Als je deze in gebruik neemt, moet er ook plek zijn voor deze om op te hangen. Ophanghaken zijn hiervoor erg handig!

Met ophanghaken in de keuken kun je snel en gemakkelijk je handen na het wassen even afdrogen aan de hangende handdoek. Ook kun je handig het zojuist gewassen vaat afdrogen. Daarnaast kunnen ophanghaken nog een leuke toevoeging zijn in het kader van woondecoratie!

Het praktisch aspect

Ophanghaken worden vaak gemaakt van kunststof, aluminium of RVS. Ze zijn een simpel maar toch erg praktisch voorwerp dat bijna wel een musthave is in iedere keuken of badkamer. Door jouw doeken eraan te hangen, zorg je ervoor dat die doeken sneller drogen als ze dan al nat of vochtig waren. Daarnaast is het erg gemakkelijk even de doekjes van de ophanghaken af te halen om je handen eraan af te vegen, en deze weer terug te hangen.

Opplakken of boren?

Je kunt kiezen voor ophanghaken die je op de muur kunt plakken middels een bepaald type tape. Zorg er hier wel voor dat het oppervlak waar je het op plakt, glad, vetvrij en dus schoon is. Vuiligheid tussen de muur en het plakkertje kan leiden tot mindere stevigheid en uiteindelijk het bezwijken van de ophanghaken onder de druk.

Naast de opdruk ophanghaken zijn er ook de ophanghaken die je in de muur kunt boren. Dit is voornamelijk het geval bij de aluminium en RVS ophanghaken. Dit zijn, in vergelijking met kunststof, ook iets zwaardere materialen die wat meer steun en stevigheid nodig hebben. Deze passen erg mooi in de badkamer, waar je in veel huishoudens veel aluminium en RVS-tinten hebt.

Wanddecoratie

Behalve het functionele aspect kunnen ophanghaken ook goed dienen als wanddecoratie. Stel je voor dat je net een nieuw huis hebt gekocht en je wilt beginnen met het inrichten en decoreren. Je hebt een bepaald beeld voor ogen wat betreft jouw interieur, maar in de praktijk komt het niet helemaal één op één over. De muur verven vindt je niet helemaal werken en het perfecte behang is ook nog ver zoek.

Ophanghaken kunnen hierop de oplossing zijn! Door ophanghaken aan of in de muur te bevestigen, kun je altijd een hangpot of schilderij naar keuze ophangen, om jouw wand een subtiele update te geven! Het gebruik van ophanghaken voorziet je in een veelzijdige en creatieve manier van wanddecoreren. Je kunt steeds een ander voorwerp aan de ophanghaken hangen, waardoor je je muur keer op keer een andere sfeer kunt aanmeten.

Erg veelzijdig dus, die simpele ophanghaken! Hiermee heb je jouw wand snel aangekleed op een leuke manier