Opklapbed

Opklapbed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorOpklapbed

Het opklapbed is de onbetwiste kampioen als het om ruimte besparen gaat! Vooral in kleinere appartementen is er geen ruimte voor een permanent bed. Als je dan familie of vrienden op bezoek hebt is een opklapbed natuurlijk perfect! Lees verder voor de verschillende mogelijkheden met opklapbedden!

Opklapbed: het slimste meubel in huis!

Woon je in een kleine studio of heb je een slaapkamer die je ook als werkkamer moet gebruiken? Dan is slim inrichten een must! Jouw ideale meubelstuk? Het opklapbed! Ook wel bekend als de bedkast…

Het opklapbed is niet alleen een ruimtebesparend bed maar ook een bureau of eettafel. ‘s Nachts kun je er heerlijk in dromen en overdag klap je het bed in en kun je werken of eten aan de tafel. Zo deel je ruimte die je beschikbaar hebt het meest efficiënt in. 

Los van de praktische kanten van opklapbare bedden zijn hetook nog eens leuke elementen in huis. Met een opklapbed in huis laat je zien hoe handig jij bent met het inrichten van je woning. En het doet niet onder voor het comfort van een gewoon bed. Je ligt er net zo heerlijk op!

Een opklapbed is ook ideaal als je een werkkamer hebt die je ook als logeerkamer gebruikt. Op de momenten dat je geen familie of vrienden over de vloer hebt, gebruik je de bedkast als bureau. En tijdens gezellige logeerpartijtjes trek je de kast open en tover je een heerlijk comfortabel logeerbed tevoorschijn!

Als je houdt van kleur kun je gaan voor een opklapbed in een opvallend tintje maar je kunt het ook zo clean mogelijk houden en kiezen voor een witte bedkast. Hiermee zorg je wel voor het meest ruimtelijke effect in de space die je beschikbaar hebt.

Het opklapbed voor kleine woningen

Velen vergelijken opklapbedden met een vouwbed, camping- of veldbedden, maar hebben het compleet verkeerd! In tegenstelling tot deze bedden heeft een opklapbed een goed matras en is dus veel comfortabeler. Je kunt er zonder problemen elke nacht op liggen!

Sommige van deze opklapbare bedden zijn zelfs met wieltjes uitgerust, zodat het op- en uitklappen makkelijker gaat en ze zonder veel inspanning verplaatst kunnen worden.

Wanneer een woning slechts weinig ruimte voor meubels biedt, maar je niet op dingen zoals een kledingkast of een comfortabele bank wilt besparen, dan moeten bij andere meubelstukken alternatieven worden gevonden.

Bedkast of slaapbank?

Waar velen aan een slaapbank denken, vergeten ze het opklapbed. Ook wanneer het opklapbed met negatieve opvattingen wordt geassocieerd, is het gebruik allesbehalve negatief.

De voordelen laten zich direct en snel raden, omdat een opklapbed praktisch is, snel op te bergen is, weinig ruimte inneemt wanneer het niet wordt gebruikt en bovendien een comfortabele slaapplaats biedt.

Een opklapbed heeft geen hoofdeinde, maar bij de inrichting van jouw appartement moet je er wel altijd op letten welke meubelstukken je belangrijk vindt. Ook moet je letten op welke elementen op moeten vallen. Een opklapbed is een functioneel en pragmatisch bed!

Wat wil je nog meer?

OpklapbedOpklapbed voor gasten

Heb je vaak gasten op bezoek die zo’n lange reis hebben gemaakt, dat ze bij jou moeten overnachten? En heb je niet zo’n grote woning dat je die gasten een eigen logeerkamer kunt aanbieden? Geen probleem met een opklapbed!

Wanneer de gasten naar bed willen gaan, haal je dit mobiele bed eenvoudig van zolder of uit de kelder en klap je het in een handomdraai open.

De volgende ochtend kun je het na gebruik net zo snel weer laten verdwijnen als je het de avond ervoor tevoorschijn had gehaald! Ontzettend handig! Zo heb je geen aparte logeerkamer nodig, maar breng je jouw bezoek simpelweg in de woonkamer onder, zonder dat ze aan ligcomfort moeten inleveren.

Opklapbed aan de muur

Vooral een opklapbed aan de muur is super praktisch. Je verandert dit bed eenvoudig en onzichtbaar in bijvoorbeeld een kledingkast of een bureau wanneer je het niet gebruikt.

Zo heb je ’s nachts een heerlijk comfortabel bed, waarin je kunt slapen en dromen – en overdag is er van dit bed niets meer te zien! Vooral in kleine kamers of logeerkamers zijn deze opklapbedden verticaal aan de muur uiterst geliefd.

De voordelen van een opklapbed

  • Binnen no time een bed in beeld en weer uit beeld!;
  • Altijd genoeg slaapplek voor (onverwachte) gasten;
  • Stylish en slim!;
  • Niet alleen als bed maar ook als eettafel of bureau te gebruiken;
  • Perfect voor ruimtes of woningen die vragen om een multifuntionele inrichting.

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels zoals een opklapbed, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken.