Oranje behang

Oranje behang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorOranje behang

Ben je je witte muren in de woonkamer helemaal zat? Dan is nu tijd om daar verandering in te brengen. Geef de muren een opvallende kleur voor een totaal andere look in de huiskamer.

Maar…welke kleur krijgen de muren? Groen? Rood? Of geel? Heb je wel eens aan een oranje muur gedacht? Met een oranje muur creëer je een vrolijke en warme sfeer in huis!

Waarom oranje?

Kriebelen je handen om de witte muren een andere kleur te geven? Stop met twijfelen en kleur de muren oranje. Vind je dat iets te heftig? Niet als je één muur een oranje kleur geeft. De kleur oranje creëert een rustige sfeer in de ruimte en het een positief effect op je humeur. Dat niet alleen. De kleur oranje stimuleert je creativiteit. Ben je inspiratieloos? Geef dan de muur in de studiekamer met een oranje kleur. Een goede boost voor je creativiteit!

Verschillende tinten oranje
In welke oranje tint moeten de muren dan zijn? Die keuze is aan jou! Word jij vrolijk van een knaloranje muur? Of van een donkeroranje muur? Of krijg jij een fijn gevoel bij een koraaloranje muur? Zolang de muur maar een fijne match is met de rest van je meubels.

Soorten behang

Als je van plan bent om de muren een andere kleur te geven, doe het dan met behang. Waarom? Met behang krijgt de ruimte een luxere uitstraling dan met een geverfde muur.

Qua behangsoorten is het aanbod enorm. Welke soort kies jij?

  • Vliesbehang:heb jij voor vliesbehang gekozen? Dan heb jij stevig oranje behang dat niet krimpt en zo afwasbaar is. Het behang is gemaakt van vezels als polyester of viscose  en is ribbelig qua structuur. Door de structuur hechten de vezels zich beter aan de muur
  • Papierbehang:word dit de eerste keer dat je een muur gaat decoreren met oranje behang? Kies dan papier behang. Waarom? Papier behang is dik en hoe dikker het behang, hoe makkelijker het is om de muur te bekleden. Dat niet alleen. Papier behang is goedkoper dan vlies- of simlex behang. Ben je het behang zat? Met een behangstomer is het behang binnen no time af. Overigens is papier behang alleen in droge ruimtes te gebruiken
  • Simplex behang:ben je op zoek naar goedkoop behang? Koop dan simplex behang. Waarom? Simplex behang bestaat uit één laag papier. Zorg dat de muur egaal is. Met simplex behang zie je wel snel alle oneffenheden. En dat is natuurlijk zonde. Decoreer overigens alleen de muren de slaap- of woonkamer met simplex behang. Dit soort behang krimpt in vochtige ruimtes.

Tips voor oranje behang

Hoe krijg je prachtige muur met oranje behang? Met een paar handige stappen, heb jij een prachtige behang aan de muur.

  • Gebruik een zachte potlood om de juiste banen in het oranje behang aan te geven. Merk aan de achterkant van het behang de maten om zo rechte banen behang te hebben.
  • Gebruik altijd een scherpe mes om behang te snijden.
  • Zijn er onverwachts blaasjes in het behang gekomen? Geen nood. Gebruik een injectiespuit. Spuit met een beetje verdund plaksel in de blaas en druk het aan met een roller.
  • Behang moet rustig drogen. Doe ramen en deuren dicht en zet de verwarming op een zachte temperatuur. Zo droogt het oranje behang zonder kans op scheuren.
  • Met vinyl-, glasweefsel- of vliesbehang kun je zonder problemen behangplaksel gebruiken. Met duplex behang gebruik je een sterkere lijm.

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs prachtige oranje behang rollen vinden? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan oranje behang. Denk aan modern, retro en vintage behang.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw prachtige oranje behang is nog maar één klik bij je vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.