Oranje gordijnen

Oranje gordijnen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorOranje gordijnen

Oranje boven? Ja, boven het raam that is! Of voor het raam, het is maar net hoe je het bekijkt… Geef je ramen een upgrade met een gordijn of twee in deze bijzonder vrolijke kleur.  

Of je nu een huis hebt met een heel rustige inrichting of juist alle kleuren van de regenboog: oranje gordijnen zijn een prachtige toevoeging. Denk bij oranje niet meteen aan feloranje zoals op Koningsdag en bij voetbal, je hebt ook heel subtiele tinten die vooral veel warmte brengen thuis.

Oranje gordijnen: in welke stijl?

Het kiezen van gordijnen is een kunst. Want er is zo waanzinnig veel aan opties te krijgen! De kleur heb je bepaald, maar voor welk type ga je?

Een paar van de mogelijkheden die je kunt kiezen als nieuwe raamdecoratie:

  • Transparante gordijnen: vooral ideaal als je wel het gevoel van een afgedekt raam wil, maar het niet erg is als je nog een beetje naar binnen en naar buiten kunt kijken;
  • Rolgordijnen: zowel verkrijgbaar in dikke als dunnere stoffen. Handig om een raam volledig met te kunnen bedenken. Prachtig in het wit, op die manier krijg je veel gefilterd licht binnen;
  • Plisségordijnen: net is speelser dan gewone rolgordijnen door de manier waarop de stof valt;
  • Vouwgordijnen: strakke gordijnen met een vleugje speelsheid door de manier waarop ze in elkaar vallen als je ze optrekt;
  • Jaloezieën: hiermee regel je de perfecte lichtinval. Vaak prachtig in hout of anders in aluminium;
  • Paneelgordijnen: deze variant schuif je in banen op een roede. Vaak prachtig in combinatie met andere raamdecoratie.

Zo style je oranje gordijnen

Eenmaal besloten wat je voor je ramen gaat hangen, is het tijd om je te verdiepen in de styling! Wat er mooi bij past, hangt ook af van de stof of mix aan stoffen die je kiest.

Bij katoen of linnen staat een heel ander type jaloezieën of vouwgordijnen mooi dan bij oranje gordijnen van velours bijvoorbeeld.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

  • Maak het botanisch met oranje gordijnen door in huis te kiezen voor een vleugje retro met een paar printjes en een flamingo of palmboom in je inrichting verwerkt. Een paar groene planten horen er ook bij!;
  • Houd je van veel warme kleuren in huis? Kies dan voor oranje gordijnen in fluweel of velours en mix it up met paars of diepblauw. Ook heel mooi met bruine leren elementen in het interieur en wat hout voor een natuurlijke touch;
  • Heb je juiste een klassieke look thuis? Dan zijn oranje gordijnen in een roestkleur echt prachtig. Net even iets meer bijzonder dan bruin, grijs of zwart. En prachtig in combinatie met lichte kleuren en beige.

Time to shop!

Heb je besloten welke oranje gordijnen je in huis gaat halen? Dan mogen andere accessoires die perfect bij die kleur passen uiteraard niet ontbreken! Westwing heeft veel moois voor je in de aanbieding… waar ga jij voor?

Vergeet na het winkelen niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken.

Ook kun je uitgebreid naar binnen kijken: Style experts en ontwerpers geven exclusief voor Westwing een kijkje in hun mooi ingerichte huis. Laat je hierdoor inspireren en blijf up to date over de laatste trends!