Organza gordijnen

Organza gordijnen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorOrganza gordijnen

Als liefhebber van interieur en design weet je dat je met mooie raambekleding een groots effect kunt bereiken. Dat gordijnen veel meer doen dan je kamer beschermen tegen inkijk, geluid dempen en tocht vangen, dat hoef je jou niet uit te leggen. Ga voor een luxe uitstraling door verschillende raambekleding met elkaar te combineren.

Met organza gordijnen is dit rijke gevoel binnen handbereik. Met organza gordijnen in de kleur van jouw interieur breng je rust, sfeer en harmonie aan de ruimte.

Wat is organza?

Organza is een fijne en soepele stofsoort met een luxe look & feel. Organza wordt bijvoorbeeld ook veel toegepast in bruidskleding. Doordat de stof organza licht transparant en een beetje glanzend is, is het de perfecte stof voor vitrage en in-between gordijnen of een stijlvol vouwgordijn.

Kleur bekennen

Met organza gordijnen volg je eenvoudig de laatste trends op het gebied van kleur en patronen.

  • Breng dynamiek in de ruimte door te kiezen voor gordijnen in een opvallende contrasterende kleur.
  • Of ga voor ton-sur-ton. Kies voor gordijnen van het plafons tot de grond in een kleur die aansluit bij de kleur van je muren. Zo lijkt de ruimte optisch groter en maak je het een sfeervol geheel. De glans in de stof brengt een warme gloed in je kamer.

Een gordijn gemaakt van organza stof met daarop applicaties is een goede manier om structuur aan je ruimte te geven.

Combineer je organza gordijnen

Welke gordijnstof je kiest is mede afhankelijk van het soort gordijn. Als overgordijn is organza minder geschikt, maar organza is juist wel heel goed toe te passen als vitrage of in-betweens gecombineerd met andere raambekleding.

  • Organza als vitrage
    Een combinatie van vitrage met overgordijnen geeft een intieme sfeer. Dubbele gordijnen geven een luxe uitstraling en bieden je de mogelijkheid om met verschillend lichtinval te spelen. Dat is perfect voor je slaapkamer, waar je soms alleen de inkijk wilt beperken, maar op andere momenten de kamer geheel wilt verduisteren.
  • Organza als in-between
    Meer nog dan overgordijnen en vitrage hebben in-betweens een decoratieve functie in je huis. Combineer je organza gordijnen met jaloezieën of een rolgordijn. Verschillende raambekleding en materialen mixen geeft het gevoel van rijkdom en luxe.

Je organza gordijnen reinigen

Over het algemeen kun je gordijnen het best zo min mogelijk wassen. Maar eens in de zoveel tijd kunnen je organza gordijnen wel een opfrisbeurt gebruiken. Kijk goed op het wasvoorschrift of je voor het reinigen naar de stomerij moet of dat je de gordijnen in de wasmachine kunt stoppen. Ben je bang dat je organza gordijnen krimpen? Kijk dan of je ze weer lekker fris krijgt door ze een dagje te luchten in de buitenlucht.

Geef aan alle ruimtes in huis een harmonieuze sfeer en een speels effect met organza gordijnen!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.