Paars behang

Paars behang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorPaars behang

Ben je je witte muren in de huiskamer helemaal zat? Dan is het nu tijd om een frisse wind door de ruimte te laten waaien. Geef de muren een fancy kleur en je hebt zo een totaal andere look in de huiskamer.

Maar…welke kleur krijgen de muren? Geel? Blauw? Of groen? Wat wat dacht je van paars? Met een paars muur geef je de huiskamer een vrouwelijke touch!

Waarom paars?

Ben je van plan om de muren in de huiskamer een andere kleur te geven, maar je weet niet in welke kleur? Stop met twijfelen: kleur de muren in de huiskamer met paars. De kleur paars staat voor magie, mystiek en vrouwelijkheid. Met een paarse muur creëer je een mystieke sfeer als de ruimte ook met de juiste woonaccessoires decoreert.

In welke tint moeten de muren dan zijn? De keuze is aan jou! Gaat je hart sneller kloppen van een lila muur? Of van voilet? Of zie jij graag de muren in een donkerpaarse muur? Zolang de kleur paars maar een fijne match is met de rest van je interieur.

Soorten paars behang

Als je de muren een andere kleur gaat geven, doe het dan met behang. Waarom? Met behang krijgt de ruimte een luxere uitstraling dan als de muren met paarse verf zijn geschilderd.

Qua behangsoorten is het aanbod enorm. Welk soort behang kies je?

Papierbehang 
Ga je een wand behangen met paars behang? Decoreer de muren met papierbehang. Waarom? Hoe dikker het papier, hoe makkelijker het is om de muur te bekleden. Dit behang is goedkoop en afwasbaar. Ben je uitgekeken op je huidige behang? Met een behangstomer is het papierbehang er binnen no time af en kun je de wand weer met een andere behang rol bekleden. Papierbehang is overigens alleen te gebruiken in droge ruimtes. Dit behangsoort krimpt bij vocht.

Simplexbehang
Wil je niet al te veel geld uitgeven aan nieuwe behang? Koop dan simplexbehang. Dit soort behang bestaat uit één laag papier. Zorg ervoor dat de muur die je gaat bekleden egaal is. Anders zie je alle oneffenheden door het simplexhang heen. Dat is natuurlijk zonde! Net als papierbehang is simplexbehang niet vochtbestendig. Decoreer alleen de muren in de slaap- of woonkamer met dit behang.

Vliesbehang 
Heb je vliesbehang in huis gehaald? Dan heb je stevig behang dat niet krimpt en met gemak afwasbaar is. Gemaakt van vezels als polyester of viscose heeft vliesbehang een ribbelig structuur.  Door de structuur hechten de vezels zich beter aan de muur. Ook heb je tijdens het aanbrengen van het behang geen behangtafel nodig. Je smeert de lijm op de muur en plakt vervolgens het behang eroverheen.

Behang met prints

De kleur paars is een combinatie van de kleuren rood en blauw. Met paars behang heb je niet alleen de keuze uit verschillende kleuren behang, maar kun je ook kiezen uit behang met prints. Denk aan behang rollen met een bloemenprint of paars behang gedecoreerd met abstracte figuren.

Wil je een mooie herinnering aan de muur? Wat dacht je van fotobehang? Met dit soort behang heb je een prachtige foto aan de muur! Fotobehang is gemaakt van speciaal papier dat wordt bedrukt met UV bestendige inkt. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat het behang zal verkleuren.

Geef je interieur een hele nieuwe uitstraling met paars behang!