Paars tapijt

Paars tapijt

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorPaars tapijt

Is het tijd om je vloer een upgrade te geven? Of wil je op een slimme manier wat kleur toevoegen aan je interieur? Dan moet je het laag bij de grond zoeken… Geef jouw thuis een nieuwe look met een paars tapijt!

Vloerkleden zijn de ideale manier om een colour boost aan je inrichting te geven. Of je nu een groot of klein budget hebt: er is altijd wel een tapijt te vinden voor een goede prijs. En het zal je nog verbazen hoe goed een paars tapijt bij andere kleuren past!

Purple rain? Nee, een paars tapijt!

Of je nu een huis hebt in een eclectische stijl waar vintage en Scandinavische meubels elkaar ontmoeten, een landelijke inrichting met rustieke elementen van rotan of een huisje in een bohemien look met veel warme tinten: een paars tapijt past overal bij!

Zo gaan vloerkleden in het paars heel mooi samen met grijs. Veel mensen vinden grijs mooi in huis maar de kleur kan wel wat koel overkomen. Een accent als een paars tapijt brengt de boel perfect in balans.

Wil je jouw grijze basis een update geven met een subtiel kleurenspel? Ga dan voor een mix van paars en blauw. Leg een paars tapijt op de grond en werk met woonaccessoires in het blauw. Houd de rest rustig om deze kleuren echt de hoofdrol te laten spelen zonder al te overheersend te zijn.

Vijf redenen om voor een paars vloerkleed te kiezen

  • Paars is een heel positieve kleur! De donkerdere tinten paars staan voor rijkdom, luxe en dramatiek. Lichtere kleuren paars als lila en lavendel hebben hetzelfde effect als blauw. Deze kleur is heel ontspannend en rustgevend. Met een paars tapijt voel je je thuis dus al snel de meest relaxte koning(in) te rijk!;
  • Een paars tapijt combineer perfect met heel veel andere kleuren: grijs, blauw, rood, oranje, geel… en als je gaat voor een rustige basistint houd je toch veel rust in huis;
  • Een beetje kleur in je interieur maakt vrolijk. Een paars tapijt is de ideale manier. Als je ‘m zat bent, is het vloerkleed zo vervangen;
  • Als je houdt van vintage vibes kun je ook voor een recoloured tapijt gaan. Bijzonder mooi in het paars. De vervaagde look geeft een geweldig effect!;
  • Los van kleuren werkt een paars tapijt ook heel goed met verschillende materialen, van hoogglans tot de natuurlijke look van hout. Ideaal toch?

Het stylen van een paars tapijt

Als je eenmaal een paars tapijt in huis hebt, is het tijd om een zo mooi mogelijk effect te creëren met de woonaccessoires en meubels die je al in huis hebt.

Ben je op zoek naar meer warmte in huis? Werk dan met andere kleuren zoals rood en oranje. Paars tapijt en hout zorgen voor een heel warm gevoel. Zeker als je het combineert met bijvoorbeeld een koperen lamp of wat gouden woonaccessoires. Dit is makkelijk te bereiken met een hoogpolig of bijvoorbeeld Perzisch paars tapijt.

TIP!

De afmetingen van vloerkleden hebben een groots (of klein) effect op je interieur. Let dus heel goed op hoeveel meter breed een tapijt is. Vergis je niet: elke cm telt! Tape voordat je een tapijt koopt, de maten ervan af op je vloer. Zo kun je nagaan of je voor het perfecte maatje vloerkleed hebt gekozen!

Houd je het graag strak maar wil je wel een speels effect teweegbrengen met je tapijt? Dan is een paars tapijt in patchwork look echt iets voor jou! Strakke design meubels ernaast maken het heerlijk eigenwijs! Het is ook te gek om een zwart rotan stoeltje op het tapijt te zetten.

Ben jij iemand die tweedehands marktjes en winkels afstruint op zoek naar de mooiste vintage items? En heb je een huis vol schatten van prachtig diep gekleurd hout? Ook daar past een paars tapijt mooi bij! Maak het fris door te werken met doorzichtige glazen accessoires zoals windlichten en vazen. Dit geeft wat lucht aan je inrichting.

Ben je geïnspireerd geraakt? Laat je dan vanaf nu dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen!