Paella pan

Paella pan

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorPaella pan

Een Spaans tintje in de keuken kan lastig zijn. Wie houdt van Spaans eten en zich op vakantie tegoed doet aan Spaanse lekkernijen, kan ook in eigen keuken Spaanse invloeden terug laten komen. Een typisch gerecht is paella. Dit heerlijke rijstgerecht maak je uiteraard het makkelijkst met een speciale paella pan.

Een paella pan heb je al vanaf 15 cm, en is ideaal voor één tot twee personen. Toch is het maken van paella ontzettend leuk wanneer je met een grote groep bent. Doordat paella zo veelzijdig is, valt dit gerecht vrijwel bij iedereen in de smaak. Een paella pan kan tot 130 cm groot zijn. Daarmee kun je erg grote groepen bedienen! Tijdens een borrel op het werk of een feestje maak je met een paella pan met gemak het heerlijke gerecht klaar!

Mix en match met een paella pan

Een paella pan kenmerkt zich door een platte bodem met lage randen. Het is een brede pan die op groot vuur moet worden gezet. De meeste paellapannen zijn gemaakt van roestvast staal, plaatstaal of een andere metaalsoort en gaan lekker lang mee. Wie regelmatig paella klaarmaakt, kan niet zonder kwaliteit. Paella pannen vind je voor gebruik op gas, maar er zijn er ook op voorraad die voor inductie gemaakt zijn, de paellapan voor inductie dus.

Een paella pan is lekker vrolijk wanneer je een opvallend kleurtje kiest. Zo zijn er genoeg rode pannen te vinden, die je als decoratie aan de muur kunt hangen. En wat dacht je van een blauw exemplaar voor een exotisch tintje?

Tijd voor een staaltje kookkunst: paella maken

Heb je een mooie paellapan in huis, dan mag deze ook gebruikt worden! Voor het maken van paella heb je niet veel nodig. De basisingrediënten bestaan uit zeevruchten, uien, knoflook, chorizo, olijfolie, gele rijst, kippenbouillon en tomatenblokjes.

  • Om te beginnen laat je de zeevruchten ontdooien, snipper je de ui, snijd je de knoflook, en hak je de chorizo in blokjes. In een grote pan verhit je wat olie en fruit je de knoflook en ui goudbruin. Voeg dan de rijst en de chorizo toe en bak het een paar minuten mee.
  • Hierna voeg je de bouillon toe, evenals de tomatenblokjes en wacht je tot alles kookt. Voor de rijst controleer je de verpakking. Schep nog even de zeevruchten erdoor en laat alles warm worden gedurende vijf minuten
  • Je kunt je paella op een bord scheppen, maar met zo’n mooie paella pan in huis is het zonde om deze niet aan je gasten te showen!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.