Pannenset inductie

Pannenset inductie

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorPannenset inductie

Veel moderne keukens maken tegenwoordig gebruik van een inductiekookplaat. Het voordeel van koken met inductie is dat er weinig warmte verloren gaat en dat je er sneller eten mee kunt bereiden. Als je werkt met een inductiekookplaat, heb je ook een pannenset voor inductie nodig. Met speciale pannen kun je de voordelen van een inductiekookplaat optimaal behouden.

Koken met gas is eigenlijk ouderwets en past niet meer bij een duurzame levensstijl. Als je kookt met gas, gaat er veel kostbare warmte verloren en duurt het langer voordat je eten klaar is. Met een pannenset inductie kun je je inductiekookplaat optimaal benutten. Inductie kookplaten hebben een speciale pannenset voor inductie nodig, omdat er wordt gewerkt met magnetisme.

Waarom inductie?

Een pan die geschikt is voor inductie heeft een dikke en magnetische bodem. Een pannenset voor inductie bestaat uit meerdere pannen die je allemaal goed op een inductiekookplaat kunt gebruiken. Of de pannenset voor inductie geschikt is, kun je herkennen aan een bepaald logo. Pannen of koekenpannen waar je alleen op gas of elektrisch mee kunt koken kun je niet gebruiken op een inductiekookplaat.

Koken met inductie brengt een hoop voordelen met zich mee. Het is veilig omdat alleen het gedeelte waar de pan op staat warm wordt. Daarnaast is het een duurzame manier van koken, omdat er door het magnetisch veld tussen de bodem van de pan en de kookplaat geen warmte verloren gaat. Ook wordt de kookplaat gelijk uitgeschakeld wanneer het contact met een pan wordt verbroken.

Complete pannenset inductie

Als je op zoek bent naar een pannenset voor inductie, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Verschillende materialen, zoals gietijzeren pannen of pannen met een bodem van meerdere metalen lagen zijn geschikt voor koken met inductie. Lees hier waar je op moet letten en verzamel zo jouw eigen pannenset inductie bij elkaar:

  1. Het materiaal van de bodem moet dik genoeg zijn en beschikken over een magnetisch veld. Omdat inductiekookplaten werken op magnetisme, gaat de kookplaat pas aan wanneer die met een ander magnetisch oppervlak in aanraking komt. Heeft de pan geen magnetische bodem, dan wordt het lastig om een lekker gerecht te bereiden.
  2. De kwaliteit van het merk. De opgewerkte warmte van de kookplaat moet zo gelijk mogelijk worden verdeeld over de hele pan. Dit gebeurt niet bij elke soort pan altijd even goed!
  3. De diversiteit van de pannenset voor inductie. Heb je genoeg kook- en koekenpannen, zodat je alles kunt bereiden van soep tot een heerlijk stukje vlees?

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.