Papiermand

Papiermand

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorPapiermand

Een papiermand moet de juiste grootte hebben: Klein genoeg, zodat het niet storend is in het home office, maar groot genoeg, zodat er genoeg afval in kan zonder dat u hem de hele tijd moet legen. Daarnaast moet de nieuwe papiermand er ook nog mooi uitzien!

De tijden zijn echter voorbij dat de papiermand onopgemerkt en vuil ergens onder het bureau stond. De nieuwe papiermanden zijn opwindend met mooie en hoogwaardige materialen en slimme designs, dat zowel functie als optiek perfect belichaamd.

Waarom een papiermand?

Een papiermand is een prullenmand speciaal voor papier. Maar heeft u werkelijk een papiermand nodig? Zeker niet in alle gevallen, maar we stellen de voordelen samen:

 • Niet extra lopen: Het dagelijkse werk op kantoor produceert afval. Documenten, enveloppen, post-its of snoeppapiertjes moet worden weggegooid. Als u een papiermand heeft, hoeft u niet elke keer naar de grote afvalemmer te lopen.
 • Geen afvalscheiding: Als er alleen papier in de papiermand komt, heeft u de afvalscheiding al gedaan. Dus zo doet u iets goed voor het milieu en bespaart u zichzelf werk.
 • Geen grote reiniging: Een papiermand wordt niet vies, omdat het papier niet rot (tenminste niet zo snel) of vlekken achterlaat. Er is dus geen extra moeite nodig, ruikt niet en heeft geen zak nodig.

Natuurlijk is het het beste als er alleen papier in de papiermand komt. Anders bent u beter af met een normale prullenbak met vuilniszak en deksel. Er zijn echter ook mooie design papiermanden, die zich precies met de problemen van het papiermand bezig houden, zoals de SL 17 afvalemmer van Konstantin Slawinski, die zelfs met de Red Dot Design Award werd bekroond, omdat deze papiermand een extra container met deksel voor nat afval heeft.

Papiermand met design

Ook andere designers hebben over papiermanden nagedacht. Bovendien hebben ze geweldige functies ontdekt, die ons dagelijkse leven vergemakkelijken, evenals betoverende designs, zodat de papiermand in het kantoor ook goed als iconisch decoratief element kan doorgaan. Hier onze top 5:

 1. Garbo Can, in 1996 door Karim Rashid ontworpen, heeft een schitterend mooie, ronde en aangename vorm, twee handvatten en is gemaakt van zo veelzijdig bruikbaar plastic, dat de fans van deze prullenbak er plezier mee heeft om ze voor andere doeleinde te gebruiken, zoals als parapluhouder, bloempot of lampenkap.
 2. Del, de afvalemmer serie van het cultmerk Koziol is eveneens gemaakt van plastic, heeft een swing deksel en straalt in de mooiste kleuren.
 3. Bin Bin is niet een Chinese papiermand, maar een mand voor papier, die er uitziet als papier. Het polyethyleen werkt verkreukeld en verfrommeld en heeft daarom een prachtige sculpturale kwaliteit. De stijlvolle papiermand van John Brauer is er in wit, zwart en rood.
 4. De papiermand Bin van Materia bestaat uit flexibele stalen lamellen, die verbreden zodra hij zich vult met afval. Als de slimme prullenbak er dus meer uitziet als een pompoen dan een cilinder, dan weet u: Het is tijd om het afval weg te brengen!
 5. De prullenbak van de gerenommeerde minimalist Konstantin Grcic heet Square. Terwijl het bodemvlak een cirkel is, is deopening een vierkant. De leuke en boeiende kwadratuur van de cirkel is verkrijgbaar in zwart of wit!

Papiermanden om u goed te voelen

Mooie prullenbakken of papiermanden hoeven niet per se van plastic zijn gemaakt, zelfs wanneer de designers zo van dit veelzijdige materiaal houden. Mooie papiermanden voor het kantoor, kinderkamer, woonkamer, badkamer of keuken zijn er ook in andere materialen:

 • Roestvrij staal: Roestvrij staalontbreekt momenteel nergens. Keukengerei, lampen, meubelen of accessoires, er is niets wat niet mooi is met roestvrij staal. Daarom zijn ook papiermanden van dit materiaal niet weg te denken uit het aanbod.
 • Hout: Hout is net zo universeel als roestvrij staal. Het is duurzaam, hygiënisch en ziet er altijd mooi uit. Een houten papiermand is echter iets bijzonders en heeft dus ook zijn prijs. Een goedkopere en net zo’n mooie variant is bamboe.
 • Stof: Een papiermand van stof? Ja, dat is er! De stof is van binnen versterkt, zodat de papiermand zijn vorm behoudt. Maar het ziet er zo uit, alsof u uw papier in een mooie stoffen tas gooit. Betoverend!
 • Vilt: Net als stoffen papiermanden, komen ook de varianten van vilt meestal in de vorm van tassen of zakken voor. Het vilt geeft de papiermand een traditionele en gezellige look.
 • Vlechten: Zoals de naam van de papiermand als doet vermoeden, waren deze afvalemmers oorspronkelijk manden. Gevlochten van wilg, rotan of hyacint, betoveren ze met hun natuurlijke flair.
 • Leer: Goedkoop zijn ze niet, maar papiermanden gemaakt van leer hebben klasse! Hun hoogwaardige uitstraling maken ze tot absolute lievelingsstukken, die zelfs het weggooien van oude zakdoeken tot een daad van schoonheid maken.

Mooie papiermanden verrijken ons dagelijks leven. En waarom zouden nuttige dingen ook niet onze uitstraling en humeur verblijden? Schenkt u ook aan de alledaagse voorwerpen in uw kantoor een beetje tijd en moeite en uw papiermand zal u belonen!