Parasols

Parasols

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorParasols

Welkom zon! Als de zon schijnt, zijn we in het algemeen beter gehumeurd, gelukkiger en voelen we ons comfortabeler. Desalniettemin, kan de zon soms ook te warm zijn of te fel schijnen. Om onszelf te beschermen tegen de directe zon op het balkon, in de tuin of op het terras zijn parasols de beste oplossing!  

Een parasol geeft niet alleen schaduw, maar beschermt ons eveneens tegen de soms scherpe Uv-straling. Teveel Uv-straling kan namelijk, naast een verbrande huid, ook de kans verhogen op huidkanker. Het is daarom verstandig om zo nu en dan ook de schaduw op te zoeken. Overigens brengt de schaduw eveneens een beetje verkoeling.

parasols beach wit strand blauwe zee gestreept

Parasols? Om onder weg te dromen…

Parasols: ze zijn niet weg te denken tijdens warme zomers en zonvakanties naar verre bestemmingen! Als je aan parasols denkt, zie je vast meteen een heerlijk strand voor je vol ligbedjes en parasolletjes. En als je niet zo van het zand bent, stel je je misschien eerder een groot zwembad voor met daar omheen luxe zitjes en grote parasols. Een cocktailtje op het tafeltje, een lekker hapje erbij… Ahhh, genieten!

Op de momenten dat de hitte ons even te veel wordt, zijn parasols onze beste maatjes. Het is de manier om de schaduw op te zoeken. En los daarvan is het ook nog eens heel verstandig om niet de hele dag in de felle zon te zitten. Je wilt immers niet oververhit raken of als een rood kreeftje eindigen…

klassieke romantische parasols oranje wit groen houten voet

Parasols: Hallo outdoor leven!

Natuurlijk horen parasols ook thuis in onze eigen tuin. Het is heerlijk om languit in de tuin in de zon te liggen maar regelmatig de schaduw opzoeken is een must. Parasols zijn hierbij ideaal. Ga voor grote parasols als je er met meerdere mensen onder wil liggen. Of maakt het speels en zet meerdere kleine parasols in je tuin! Zo maak je op een slimme manier verschillende hoekjes in je tuin. Wat dacht je van de winter? Dan kun je ook een parasol gebruiken! Er zijn bijvoorbeeld parasols waar je een heater aan kan bevestigen. Zo kun je heerlijke buiten zitten op de koudere dagen.

Zelfs op een balkon kan een kleine parasol met parasolhouder heerlijk zijn in de zomer. Maak er een cosy hoekje van en je geniet ook op je balkonnetje van de zomerse temperaturen met verkoelende schaduw! Kleed het leuk aan met accessoires zoals kussens en een outdoor tapijt zodat je een fijne hot spot hebt!

parasols zweven roze groen zwarte voet metaal

Parasols: soorten en maten

De keuze tussen alle mogelijke soorten textiel voor een parasol is enorm. Daarbij is er eveneens een grote keus aan diverse en de verschillende vormen parasols. Zo zijn er bijvoorbeeld ook vierkante parasols. Welke parasols zijn er allemaal?

  • De zweefparasol;
  • De strandparasol;
  • De XL parasol;
  • De conventionele parasol.

Parasols met arm: de zweefparasol

De zweefparasol wordt ook wel eens de vrije-arm parasol genoemd, omdat het zonnescherm aan een soort van arm hangt.

Doordat het zonnescherm aan de mast hangt, kan het hele gebied eronder schaduw pakken zonder dat er een stang in het midden staat die het uitzicht kan belemmeren. Zweefparasols geven ons simpelweg de optie om optimaal van de schaduw en de ruimte te kunnen genieten.

Daarnaast, staan deze type parasols erg modieus in de tuin en zijn ze in verschillende kleuren en maten te verkrijgen. Parasols in deze stijl hebben vaak een design look wat heel mooi staat in een moderne tuin!

Parasol

Parasols on the beach: strandparasol

Strandparasols zijn vaak kleiner dan conventionele zonneschermen. Voor deze parasol is er ook geen parasolvoet nodig, aangezien we deze gemakkelijk in het zand kunnen steken.

Op het strand is een parasol zeker aan te raden, aangezien er zonder echt geen schaduw te vinden is en we natuurlijk geen zonnesteek willen oplopen.

Daarbij gaat het verbranden vaak vele malen sneller, omdat we het door de wind niet merken. Bovendien, zijn strandparasols in veel kleurrijkere uitvoeringen te vinden dan de gebruikelijke parasols. Naast dat een strand parasol er leuk een vrolijk uitziet, kunnen we hierdoor onze plaats sneller terug vinden. Handig!

Een grote parasol

Een grote parasol, zoals de naam suggereert, biedt door zijn grote oppervlak ons net dat beetje extra meer schaduw dan de gangbare parasols. Doordat ze groter zijn en hoger hangen, biedt het een diameter van bijna vijf meter wat ze ideaal voor restaurants of cafe’s maakt. Of natuurlijk voor de grotere tuin waar je met het hele gezin onder de parasol wil zitten!

De conventionele parasol

Naast al deze parasols zijn er natuurlijk ook de conventionele! Wat we bedoelen met een conventionele parasol is dat type parasol die we normaal gesproken in het midden van de tuintafel plaatsen.

parasols moderne stijl vierkante vorm wit antraciet

In vele tuintafels zit er namelijk in het midden een gat wat speciaal voor deze parasol is gemaakt. Hierdoor hoeven we in principe ook geen gebruik te maken van een parasolvoet, maar het is wel aan te raden om te voorkomen dat de parasol gemakkelijk wordt meegenomen door een sterke wind.

Dit type parasol is in vele soorten, kleuren, patronen evenals maten te verkrijgen, die tevens, mocht het nodig zijn, ook als strandparasol gebruikt kunnen worden.

Parasolvoeten

Om de juiste parasolhouder of parasolvoet te vinden is het belangrijk dat de grootte van de parasol bekend is. Indien een parasolvoet niet groot en zwaar genoeg is, kan het namelijk gebeuren dat het zonnescherm wordt getipt door een sterke windvlaag en omvalt.

Aangezien een parasolvoet best veel ruimte inneemt is het voor op een balkon aan te raden om een parasolhouder te nemen die aan de muur of aan de balkonreling kan worden vastgemaakt. Op deze manier kan men optimaal van de schaduw en ruimte genieten.

Parasolvoeten zijn er in verschillende uitvoeringen. Van voeten die je met water vult tot granieten exemplaren. Iets minder robuust dan deze parasolvoeten zijn de zogenaamde kruisvoeten. Lig je steeds op een andere plek in de tuin? Ga dan zeker voor een parasolvoet met wieltjes. Dat scheelt gesleep!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.