Plantentafel

Plantentafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorPlantentafel

Lente in je bol? Zin om balkon, tuin of zelfs een kamer in huis een zomers gevoel te geven? Omarm de tuinier in jezelf en fris de boel op met een plantentafel.

Alleen al omdat je zo ontzettend vrolijk kunt worden van planten en bloemen is een goed gevulde plantentafel een goed idee. En wat zo fijn is aan een plantentafel: je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil!

Veelzijdig tafereel

Een plantentafel was jarenlang iets uit vervlogen tijden. De afgelopen decennia kregen planten in onze huizen geen eigen stekkie. Maar de plantentafel maakt nu een comeback, in huis en tuin!

Plantentafels zijn er in vele uitvoeringen, zoals hout, glas en gietijzer. De tafels zijn vaak iets verhoogd en hebben laatjes of nog een extra plank. Voor in de tuin bestaan er ook plantentafels met een ingebouwde ruimte voor aarde, zo maak je heel makkelijk je eigen kruidentuintje!

Plantentafel in stijl

In huis doet een plantentafel het prima tussen je andere meubels. Wat plantjes erop en een paar woonaccessoires zoals een kaars of mooie oude flessen, en je hebt een leuk sfeertje!

Ook mooi: een vintage plantentafel, ook wel plantenstandaard genoemd. Deze hebben vaak verschillende etages op een rond onderblad. Je vindt ze online of bij tweedehands markten en winkels.

Helemaal van nu en leuk in huis: een plantentafel met cactussen en vetplantjes. Als je er ruimte voor hebt, kun je er ook een terrarium bij zetten.

Buitenshuis kun je natuurlijk alle kanten op. Zet een plantentafel voor een schutting en hang daar ook allemaal planten aan.

Plant je tafel!

Zelf een plantentafel maken? Ga op zoek naar een oud tafeltje of krukje en geef dat eventueel een vers laagje verf. Een wat hoger tafeltje doet het leuk met een hangplant erop.

Meer ruimte? Met een oude pallet kun je heel eenvoudig zelf een plantentafel voor in huis maken. Je kunt ‘m simpelweg neerleggen en zo een plantentafel laag bij de grond maken. Mooi met wat hogere planten erop.

Je kunt je pallet ook verhogen door er fruitkistjes onder te zetten. Of meerdere pallets op te stapelen. Gebruik je ‘m binnenshuis? De ruimte in de kistjes kun je vullen met tijdschriften of boeken.

Plantentafel in de tuin? Timmer er wat haakjes in en hang er een gieter aan, zet er extra bloempotjes bij en alles wat je verder nodig hebt in de tuin. Geweldige plantentafel on a budget!

Ontdek Westwing

Maak er een energiek en vrolijk geheel van met een plantentafel in de tuin en laat je daarvoor inspireren door verschillende ideeën en producten. Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, zul je een grote variatie aan accessoires en meubels vinden. Online vind je alle tafels waar je naar op zoek bent: van grote tot kleine plantentafels! Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%!

Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en de prachtige plantentafel nog maar één klik bij jou vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.