Plissé gordijn

Plissé gordijn

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorPlissé gordijn

Last van teveel licht in de kamer, vervelende insecten en glurende buren? Heb je wel eens aan een plissé gordijn gedacht? Met plissé gordijnen voor het raam bescherm je je interieur tegen fel daglicht, insecten en ongevraagde gluurders.    

De montage is simpel, de stof is prachtig en de prijzen zijn voordelig. Kortom, genoeg redenen om een plissé gordijn voor het raam te hangen!

Wat is een plissé gordijn?

De term ‘plisseren‘ is afkomstig uit de textielsector. Het is een speciale manier van vouwen van een stof, zodat het vanzelf krult of plooit. In tegenstelling tot een plooigordijn maakt een plisse gordijn geen gebruik van een rol waar het zich omheen wikkelt, en is zo een makkelijker te hanteren.

Waar hangt een plisse gordijn?

De opvouwbare plisse gordijnen zijn overal te vinden waar glas en ramen zijn, om  je tegen de zon en blikken van uw buren te beschermen. Naast deze toepassing als zonbescherming of scherm tegen pottenkijkers, kunt u het ook als insectenwerend middel gebruiken, zodat wanneer u het raam opent, er niet allemaal muggen binnenkomen. Vaak kunt u ze ook in de wintertuin gebruiken, omdat ze zo flexibel zijn en u er de lichtstraling in warmte goed mee kunt regelen.

Een plisse gordijn is een eersteklas gordijn en biedt een aangename en flexibele bescherming, die zich aan uw eigen eisen aanpassen, thuis of op het kantoor. Er zijn zelfs speciale honingraat plisse gordijnen. Deze gordijnen zijn:

 • Dubbelgevouwen
 • Houden de warmte in de kamer
 • Geluiddempend

En:

 • Creëren door de geometrische vormen een rustige sfeer.
 • Zijn echte trendy gordijnen voor een moderne look.

Hoe breng ik mijn plisse gordijn aan?Plisse gordijn

Heb je een ronde, vierkante of rechthoekige raam? De plissé gordijn is in bijna elke geometrische vorm verkrijgbaar.  Zo  heb jij geen last van glurende buren, maar kun je wel volop genieten van daglicht!

Wat heb je nodig?
Vergeet niet dat een plissé gordijnen, net als vouwgordijnen, verticaal naar beneden hangen. Anders kun je het gordijn niet goed uitvouwen.

Voor het plaatsen van een plissé gordijn heb je het volgende nodig:

 • Lijm,
 • staalkabels en
 • klemmen. 

Wanneer je het juiste plisse gordijn heeft gevonden, is de montage meestal zonder te boren mogelijk, omdat u het kunt aanbrengen met lijm of vast kunt klemmen met een beugel of een telescoopstang. Simpelweg de balk op de juiste afstand van het raam vastlijmen, de zonwering aan de ene kant aanbrengen, en dan de andere beugel bevestigen – klaar!

Tip
Bij moeilijke ramen ramen helpt ook een stuk dubbelzijdige tape. U hoeft alleen maar een stuk in de grootte van de beugel op de juiste plaats aanbrengen en het zit vast. Lijmresten zijn vaak eenvoudig van het oppervlak te verwijderen, met een föhn of een emmer heet water.

Hoe maak ik het plissé gordijn schoon?

Meestal is het voldoende om het plisse gordijn met een stofdoek of ragebol regelmatig af te stoffen. De meeste producten worden namelijk antistatisch en vlekbestendig geleverd en zijn zo tegen alle viezigheid bestand.

Zijn er toch vlekken op het gordijn gekomen?

 1. Haal het plissé gordijn uit de houder en leg het in warm water met een milde schoonmaakmiddel.
 2. Trek het gordijn vervolgens uit- en in elkaar om de viezigheid los te maken.
 3. Spoel het daarna af met koud water.
 4. Laat het plissé gordijn ongevouwen een dag in de houder droger.

Voila, de gordijnen zijn weer prachtig schoon!

Ontdek Westwing

Waar vind je voor een mooie prijs prachtige plissé gordijnen? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan verschillende soorten gordijnen. Van Plissé- tot vouwgordijnen. En van vitrages tot verduisterende gordijnen. Aan jou de keuze!

Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Selecteer je favoriete gordijn, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw mooie plissé gordijn is nog maar één klik bij je vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.