Poffertjespan

Poffertjespan

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorPoffertjespan

Poffertjespan

Heb jij binnenkort een kinderfeestje op de planning staan? Welke activiteiten heb je bedacht? Oer- Hollandse spelletjes, discozwemmen of eigen t-shirts knutselen? Na een leuke activiteit beginnen de buikjes van de kinderen te rammelen en hebben ze zin in iets lekkers. Met heerlijke poffertjes en je maakt elk kind blij!

Haal de poffertjespan tevoorschijn en bak de lekkerste poffertjes ooit! Maak de poffertjes leuker door ze op gekleurde plastic bordjes te serveren! Voor de finishing touch prik je een parasolletje op elk bordje en de kinderen kunnen aan tafel!

Poffertjespan van gietijzer

Zin in een klein hapje? Met een paar poffertjes is je maag weer goed gevuld. Poffertjes werken perfect als een mini hapje op een kinderfeestje of tijdens een buurtfeest. Het vult de maag, maar je krijgt er geen opgeblazen gevoel van.

Om de lekkertjes poffertjes te maken, hoor je een goed gietijzeren poffertjespan in te hebben. Dit soort pannen zijn doorgaans rond van vorm en uithollingen bevat. Je hebt de keuze uit verschillende maten. Ga voor een poffertjespan van:

  • ø 25 cm
  • ø 26 cm
  • ø 27 cm
  • ø 30 cm

Je kunt kiezen voor een poffertjespan met een lange steel van hout of metaal. Ook zijn er pannen die een rechthoekige vorm hebben die je aan twee handvaten kun vasthouden. Bij grotere partijen is een poffertjespan in rechthoekige vorm geen slecht idee. Zo heb je binnen no-time een hoop poffertjes gebakken!

Feestjes

Poffertjes zijn op elk feestje een succes! Niet alleen op kinderfeestjes, maar ook op buurtfeesten, vrijmarkten en verjaardagfeestjes. Dus investeer in een een mooi gietijzeren poffertjespan. Zo kun je overal en altijd heerlijke poffertjes bakken!

Keukengerei

Naast de poffertjespan heb je ook ander keukengerei nodig om de kleine ronde pannenkoekjes te bakken. Een pannenlikker, een bakkwast, een beslagfles en een tang om de poffertjes om te draaien. Probeer keukengerei te gebruiken dat gemaakt is van kunststof, plastic of siliconen. Een gietijzeren poffertjespan is erg gevoelig voor krassen. Met keuken accessoires van kunststof voorkom je lelijke krassen in je gietijzeren pan.

Onderhoud poffertjespan

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je gietijzeren poffertjespan, hoor je de pan goed te onderhouden. Hoe krijg je dit voor elkaar? Een gietijzeren poffertjespan heeft een speciale glazuurlaag (emaille) dat pan beschermt tegen verkleuring, hitte en krassen. Als je een poffertjespan van gietijzer gaat schoonmaken: let dan op de volgende punten:

  1. Zorg dat de pan goed is afgekoeld. Koel je de pan met koud water? Dan is de kans groot dat je de glazuurlaag beschadigt.
  2. Gebruik tijdens het afwassen geen afwasmiddel, maar alleen lauw water. Met afwasmiddel is de kans groot datje de poffertjespan beschadigt.
  3. Als spons gebruik je een zachte spons of borstel om geen beschadigingen in de pan te krijgen.
  4. Na het afwassen, verzorg je de poffertjespan met een laagje olijfolie.

 Voilà, de poffertjespan van gietijzer is weer klaar om weer heerlijke poffertjes te bakken!