Porseleinen theepot

Porseleinen theepot

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorPorseleinen theepot

Picture this: je organiseert binnenkort een high tea voor je vriendinnen. Wat komt er op tafel te staan? Een mooi tafelkleed, heerlijke hapjes op leuke etagères, schattig servies en een opvallende theepot dat in het midden van de tafel komt te staan!

Wat voor theepot zet je dan op een prachtig gedecoreerde tafel? Met een porseleinen theepot geef je je high tea een romantische uitstraling! Combineer de theepot met porseleinen servies om het plaatje compleet te maken!

Porseleinen theepot

Wist je dat?

Een porseleinen theepot is de oudste theepot in de westerse wereld. Gemaakt van kaolien, is de porseleinen theepot in de 17e eeuw uit China mee naar Nederland gebracht. Thee drinken was toentertijd ook al erg populair en daar waren deze porseleinen theepotten voor nodig!

De uit China geïmporteerde porseleinen theepotten waren rijkelijk versierd met blauwe handbeschilderingen. Vandaag de dag is een porseleinen theepot versierd met:

  • Gekleurde bloemen;
  • Brocante bogen;
  • Of juist helemaal niet gedecoreerd.

Soorten theepotten

Porseleinen theepotten zijn eigenlijk onmisbare accessoires voor in huis. Voor elke feestelijke gelegenheid kan de theepot op tafel worden gezet! Ideaal toch? Een porseleinen theepot zorgt namelijk voor een feestelijke uitstraling op tafel! Afhankelijk van de grootte van het feestje, kun je verschillende soorten theepotten gebruiken.

Zijn er veel mensen aanwezig? Dan is het handig om een grote theepot van porselein te gebruiken. Bij een groep gebruik je natuurlijk een paar kleine porseleinen theepotten!

Decoratie voor in huis

Ben je bang dat je porseleinen theepot na je high tea alleen maar in de kast zal verstoffen? Geen nood!

  • Je kunt de porseleinen theepot perfect gebruiken als decoratie item voor in huis! Creëer een inspirerend hoekje op de salontafel met een koffietafelboek, een kandelaar en een porseleinen theepot. Zo staat de theepot leuk gedecoreerd in je huiskamer!
  • Ook kun je de theepot in de badkamer zetten. Zet daar ook een paar kleine kopjes bij en creëer zo een hoekje in de badkamer waar je af en toe kunt genieten van een heerlijk kopje thee!

Vintage porseleinen theepotten

Je kunt een gloednieuwe theepot van porselein aanschaffen, maar je hebt ook een andere optie!

  • Struin rommelmarkten af;
  • Of kijk in de servieskast van je oma en vind een uniek exemplaar dat vaak rijkelijk versierd is met prachtige decoraties!

Zo heb je mooie vintage porseleinen theepotten in huis!

Voor bij de high tea of als decoratie voor in huis is een porseleinen theepot een goede keuze!

Vind het bij Westwing

Op zoek naar meer delicate en mooie woonaccessoires? Kijk dan op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw porseleinen theepot en woonaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je inspirerende suggesties en styling tips & tricks om van jouw interieur een uniek gedecoreerd interieur te maken.