Prikbord

Prikbord

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorPrikbord

Ansichtkaarten, notities, herinneringen, brieven, telefoonnummers, of het nummer van uw favoriete pizza service: al deze dingen moeten ergens worden bewaart. Een prikbord is de beste oplossing voor deze verzameling van stukjes papier en brieven omdat deze hier snel en gemakkelijk te vinden zijn. Wie van jullie hebben nu een saai stuk kurk dat aan de muur hangt in gedachten? Met zekerheid vele van jullie! Maar daarvan is hier geen sprake. Prikborden gaan ook met de tijd mee en schitteren nu in vele prachtige kleuren en geweldige patronen zodat ze mooi in onze huizen passen en u nooit meer naar een briefje hoeft to zoeken.

De beste plek voor een prikbord

De beste plek voor een prikbord is daar waar hij precies in ons directe gezichtsveld hangt. Wat hebben we namelijk aan een prikbord dat te hoog, te laag of in een hoek hangt waar niemand ooit heen kijkt? Of het beter is het prikbord in het kantoor boven het bureau, in de gang naast de voordeur of in de keuken te hangen, hangt af van waar het prikbord voor gebruikt wordt.

Als het prikbord gebruikt wordt om kleine herinneringen op te hangen en ansichtkaarten te bewaren, dan is de gang de beste plek. Als er dan ook nog sleutelhaakjes in gebouwd zijn is dit natuurlijk perfect om sleutels op te hangen!  In het kantoor kunnen lijstjes of belangrijke telefoonnummers opgehangen worden en in de keuken zijn het meestal boodschappenlijstjes en bonnetjes die opgehangen worden. Nog een leuk idee is om een fotocollage van het prikbord te maken!

Het magneetbord

Of het nu in effen wit of met een mooi patroon ontworpen is: een prikbord dat zich als een magneetbord voordoet is niet alleen erg veelzijdig, maar kan ook mooi met verschillende magneten versierd worden. De magneten houden dus niet alleen maar memo’s, ansichtkaarten of herinneringen vast, ze zijn ook deel van een mooie decoratie. Vooral op eenvoudige en ingetogen magneetborden zien kleurrijke en opvallende magneten er heel leuk uit!

In de meeste gevallen kunnen deze prikborden ook nog worden beschreven met whiteboard stiften, zodat een lief berichtje voor uw partner direct op het bord geschreven kan worden. Een magneetbord is dus een zeer veelzijdig en spannend prikbord die we graag aan onze muren hangen.Prikbord

Doe-het-zelf: Het prikbord

Een prikbord is een decoratie die ook zonder te veel moeite en best gemakkelijk zelf gemaakt kan worden. Maar wat heb je daarvoor nodig? Hier is een kort  lijstje:

Een kurk of magnetisch bord

Kleurrijke stoffen

Lijm

Een nietmachine

Bepaal van tevoren of u een magnetisch of liever een kurkbord aan uw muur wilt hangen.  Als u een beslissing gemaakt heeft, kunt u een leuke kleurrijke stof uitzoeken die bij u kamer of muur past. Deze stof spant u dan over het bord en als u een kurkbord gekozen heeft moet de stof aan de achterkant vastgeniet worden. Als u liever een magnetisch bord aan uw muur hangt kan de stof aan de achterkant met lijm worden vastgeplakt. Het bord moet nu alleen nog maar aan de muur vastgehangen worden en dan is uw persoonlijke prikbord bijna klaar.

Maar wat ontbreekt er nog? De magneten en de punaises natuurlijk! Zonder deze blijft er namelijk niks aan het prikbord hangen. Op een magnetisch bord zien kleurrijke en opvallende magneten er het leukste uit en op een kurk bord moeten de punaises opvallende opwerpen hebben.

Met een mooi en tegelijkertijd  ook origineel prikbord  kan een spannende wanddecoratie aan de muur gehangen worden die ook nog eens praktisch is.