Raamdecoratie

Raamdecoratie

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRaamdecoratie

Over raamdecoratie wordt vaak weinig nagedacht. Dat is jammer, want er is hier geen limiet qua mogelijkheden. Denk je in eerste instantie aan gordijnen en verduistering, dan zul je je verbazen over de kracht van kaarsen, bloemen, accessoires zoals afbeeldingen en zelfs lampen - dit zijn slechts enkele van een aantal mogelijke decoratieve items voor bij je raam!  

Het leuke van raamdecoraties is dat ze zowel van de binnen- als van de buitenkant gezien kunnen worden! Zo kun je je buren een plezier doen met mooie raamdecoraties, maar ook jezelf als je elke avond thuiskomt en de raamdecoratie van buiten ziet.

Raamdecoratie 1: Raamstickers

Meestal is een raamsticker een transparante folie in verschillende kleuren en patronen. De keuze van raamstickers is bijna eindeloos: vlinders voor de tuindeur, bloemen voor het keukenraam, dieren voor het raam in de kinderkamer en nog veel meer andere minder opvallende motieven.

Raamdecoratie 2: Gordijnen en overgordijnen

Of het nou rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën of lamellen zijn, gordijnen en overgordijnen dienen niet alleen als scherm zodat mensen zoals voorbijgangers of buren niet ons huis binnen spieken kunnen.

Deze verschillende op maat gemaakte types raambekleding dienen ook als raamdecoratie door de vele verschillende stoffen, kleuren, maten en patronen waaruit u kiezen kan. Elk gordijn is dus eigenlijk ook een raamdecoratie!

Raamdecoratie 3: voor in de lente

Denk je aan de lente, dan denk je aan warme zonnestralen, bloeiende bloemen, prachtige kleuren – gewoon aan puur genot! En al deze verschillende dingen en de vreugde van het leven worden het beste in jouw raamdecoratie weerspiegelt.

Versier je raam met

  • wilgen takjes,
  • verse bloemen of
  • lentekransen

Het belangrijkste is dat natuurlijke elementen en veel lichte tinten overheersen.

Raamdecoratie 4: voor tijdens kerstFensterdeco

Kaarsen brengen licht en maken het gezellig in huis en doen dat ook goed als raamdecoratie. Vooral in de winter moet het huis worden ingericht met warmte en comfort in gedachte – hetzelfde geldt dus ook voor uw raamdecoratie!

Kaarsen op mooie kandelaars, waxinelichtjes in mooie glazen en lantaarns transformeren de raamdecoratie in iets heel romantisch en gezelligs.

Als een kaars vanwege de open vlam te gevaarlijk is, dan kun je ook voor verlichting in de vorm van lampen kiezen – kerstlichtjes zijn tijdens de kerstperiode toch vaak geliefd en in veel huishoudens te vinden. Een goed idee is een hoge vaas te vullen met kerstlichtjes en kerstboom ballen. Dat ziet er met kerst echt heel leuk uit!

Ook een prachtig idee zijn raamstickers in de vorm van sneeuwvlokken die aan het raam vastgeplakt worden. Hiermee heeft u een speelse raamdecoratie die toch nog heel goed geschikt is voor kerst.

Raamdecoratie in de herfst

In de herfst moet de raamdecoratie gezelligheid en comfort uitstralen. Zulke gevoelens zijn met natuurlijke elementen zoals vallende bladeren, takken, bessen en mos te bereiken.

Hang gewoon een kleine tak waar nog enkele bessen aan zitten met een dun lint in het raamkozijn. Je kunt ook een eenvoudige en onopvallende vaas uitkiezen, waarin je mos of een paar takken legt. Je zult versteld staan wat een leuk effect zo´n raamdecoratie in je huis heeft.

Raamdecoratie voor in de kinderkamer

In de kinderkamer kan het er makkelijk veel speelser aan toe gaan!  In de speel- en slaapkamers van de kinderen wordt er vaak veel meer nadruk gelegd op felle kleuren en speelse patronen – ongeacht of het om meubels, accessoires of speelgoed gaat.

Voor de kinderen kan het niet kleurrijk genoeg zijn, maar als er te veel kleur gebruikt wordt, kan het teveel van het goede zijn. Spreek van te voren af met de kleintjes dat er maximaal 2 tot 3 kleuren gebruikt worden en zorg dat de raamdecoratie bij de rest van de kamer en meubels past!

Als de muren en de vloer vrij eenvoudig en onopvallend zijn, dan kan de raamdecoratie of gordijnen makkelijker zeer kleurrijk en kinderlijk zijn – Zorg dat alles in evenwicht is!

Laat je verder inspireren voor gordijnen, accessoires en andere raamdecoratie bij Westwing. Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Vind hier jouw favoriete raamdecoratie en bekijk hoe je eventueel raamdecoratie kunt maken. Want Westwing geeft veel styling en DIY tips en suggesties.

Foto’s © Living4Media